Dancejam

Så började vi första lektionen i Dancejam. Från början var det sagt att kursen skulle gå på Mazetti fabriken, men istället blev det på Sweatshops nya (nästan färdiga) lokaler på Gasverksgatan 9 i Malmö. Vi nappade på ett erbjudande från Groupon och för det fantastiska priset 399 kr (Värde 2 300 kr) får vi 15 lektioner.Så här beskriver Sweatshop DANCEJAM:
Ett nytt koncept efter zumbaprincipen med enkel koreografi som byts ut för varje låt. Denna gång dock till spännande topplistemusik av olika stilar. Show, street, funk!

Instruktören heter Jonas Hedqvist och är värmlänning, från Munkfors. Han är en namnkunnig och mångkunnig artist.

Här kan man läsa mer om Jonas:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Jonas_Hedqvist
http://www.jonashedqvist.com/se/biografi-2855712
Det var verkligen sjukt roligt och SVETTIGT! Som sagt 15 lektioner har vi fått och första var idag. Vi kommer att gå varje tisdag (40 minuter) 15 veckor framåt, dvs t o m den 27 november. Nio gånger hinner jag gå innan vi åker på kryssning och då missar jag fyra gånger. Sedan återstår det två gånger när vi kommer hem igen.

Dans Jam var verkligen konditionskrävande, men en utmaning. Det gällde att hålla koll på koordinationen också och det var ett häftligt tempo. Efteråt kände man sig skönt svettig, utpumpad och tränad. HÄRLIGT!

Nu känner jag verkligen att jag har kommit igång med min Rörelseglädje. Att träna och göra sådant som man tycker är roligt är verkligen Rörelseglädje. Mina morgonpromenader har redan efter drygt en vecka blivit en annan Rörelseglädje. Jag njuter av promenaderna, av den raska takten, av att blir härligt tränad, av att väcka endorfinerna till liv på morgonen och sedan - när jag eftersvettats - ställa mig i duschen och kunna starta dagen genom att känna att jag verkligen gjort något bra för min egen skull. Då har jag verkligen energi för att vara effektiv under hela arbetsdagen.

Nu har jag tre träningsformer som jag älskar och som är väldig olika varandra:
  • Styrketräning hos Xtravaganza
  • Morgonpromenader
  • Dance Jam
Det känns härlig att ha hittat sina träningsformer och att på det viset också njuta av och fortsätta med träningen.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Hur går det för dig nu i vår Ewa?
roligt att läsa här!!!

Mång hälsningar:
Jonas Hedqvist
Ewa Wressmark,
Jonas - det går bra. Har tillfälligt slutat med Dancejam, men tränar annat istället. Tack för alla inspirerande danspass. Det gav mersmak.
www.blogger.com/profile/007453078884162658