Dan före, dan före, före dan, före dopparedan

Ja så var det sista arbetsdagen innan julledigheten. I år är det verkligen en lång julledighet med julafton på måndagen och bara två vardagar nästa vecka". På jobbet bli vi bara tre som är på plats torsdag och fredag.

Precis som innan ma ska gå på semster är det mycket man ska hinna med innan man går på långledigt. Det mesta (och viktigaste blev gjort). En del får jag väl fixa under de "lediga dagarna".
Lediga och lediga förresten. På julafton och juldagen har jag häktningsjour, så vi får väl se hur "ledigt" det blir.

Jag brukar gå till frissan var 6:e vecka (klippning och hårfärgning). Jag hade emellertid missat att boka in tid inför julen. Tack och lov kunde min underbara frissa ta mig i dag kl 18.00 (hennes familj var på skidsemester "så hon kunde lika gärna jobba"). Tack Camilla för det!

Så dagen avslutades med två sköna timmar hos Camilla på Get Cut. Det blev läsning av Hänt i Veckan (alla nummer sedan förra gången, dvs 9 st), bubbel om semesterresan, omhändertagande, hårtvätt och huvudmassage. Jag njuter alltid lika mycket när jag är hos frissan. Det är en stund för bara mig, när jag kan unna mig att njuta och koppla av. Och läsa fullständiga onyttigheter som skrivs i "skvallerblaskan".  Det är en av de få saker som jag unnar mig. Dessutom är det så skönt att ha samma frissa år efter år. Hos Camilla har jag gått sedan snart 10 år tillbaka och hon vet precis hur jag vill ha det. Lite prat, kaffe med mjölk, ägna mig åt Hänt i veckan, lagom med dialog. Skönt!

Sedan åkte jag hem och åt en god måltid med maken som han hade tillagat. Det blev lammracks med klyftpotatis, sås gjord på grekisk youghurt, vitlök och svartpeppar, samt sallad. Till det drack vi ett gott rött vin.


Under tiden vi åt ungsbakades julskinkan (2,5 kg) i stekpåse och det blev sedan avkoppling i soffan. I morgon ska det julstädas, lagas julmat och inhandlas gran bl a. På söndag den 23:e tjuvstartar vi med julfirandet då son och dotter med familjer kommer och firar jul med oss. I år delar vi på oss på julafton, så det blir gemensamt julfirande den 23:e istället.

Sitter nu och känner hur "julefriden" sänker sig. Klienterna får vänta och lugna sig några dagar nu. Nu ska även jag njuta av julen och att umgås med barn, svärson/svärdotter och barnbarn.


Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229