Dag 6 - Azorerna

>
Vaknade som vanligt kl 7 och då var båten redan på väg in i hamnen i Ponta Delgada, Azorernas största ö. Det var fortfarande mörkt (solen gick upp 07.33). Eftersom vi skulle traska omkring en hel del under dagen bestämde jag mig för att hoppa över joggingslingan, men den Mentala träningen körde jag. Vi gjorde oss i ordning och gick tidigt och åt frukost.

Efter frukosten gick jag och bokade resterande underhållningar till hela gänget. Innan alla var klar blev klockan 10.15 och vi kunde gå av båten. När vi steg av fick vi registrera våra kort, så att de hade koll på vilka som gått i land.

Vi traskade runt i Ponta Delgada (”huvudstaden” på Azorerna) och tog en öl på en uteservering. Vädret var perfekt; lite moln och lite sol och cirka 20 grader. Jag letade efter ett Internetcafé/motsvarande. Efter att ha fått många bud och olika besked gick jag till slut in på Turistinformationen. Där fick jag klart besked om var man kunde hitta detta.

Vi gick tillbaka till båten vid 13-tiden och åt lunch. Incheckningen innebar ”spritning”, dvs handtvätt med handsprit, inregistrering och säkerhetskontroll. De andra stannade på båten, men jag gick av med min laptop och satte mig på Doris & Bar där det fanns gratis Wi-Fi. Anslutningen var så där och eftersom många surfade var hastigheten också långsam. Men jag kunde kolla e-posten, både på jobbet och hemma, kolla bankkontona och – naturligtvis – facebook. Nu ska vi vara ute i fem dagar på havet och det blir sisådär med kollen på Internet. Jag är faktiskt förvånad själv över hur bra det går.

Mellan 16 och 18 var det happy hour och klockan 17 var det Sailaway-party på pooldäck. Vi fick lämna partyt efter 20 minuter för att gå och göra oss i ordning till middagen. Vi hade bokat bord på restaurangen Taste istället i kväll och det var mycket trevligt och gott.

Klockan 21 var det dags att gå och se The Second City på puben Headliners. Det var en bitvis trevlig show med sketcher tagna från ”livet på Epic”.
 
Vi avslutade med ett besök på Jazz & Blues baren och hörde nya artister där; Twice and Nice.

Ytterligare en härlig och trevlig dag är till - ända!

Ha det bäst, det har vi
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229