Dag 5 - På havet mot Azorerna

>
Vaknade kl 5 (den inbyggda väckarklockan), men somnade om för att sedan vakna igen kl 7. Då gick jag rundan på Joggingspåret. I dag blev det 10 rundor (4,4 km) och jag sprang nog två av dem. Har alltså kommit igång och jogga, precis som min hälsokonsult Emmelie på Xtravaganza sade. Det trodde jag aldrig. Jag som inte tycker om att jogga, men det kändes riktigt bra. Det enda som fattas, nu och som jag inte gjort än är att besöka gymmet.
Fortfarande var det häftig blåst och sjögång, men Monica som kände av det i går mådde tack och lov bra i dag igen. Det regnade häftig på morgonen och hela dagen var det mulet. Vi åt frukost i bufférestaurangen (Garden Café) och efter en del bestyr möttes vi alla O’Sheehan’s och spelade bowling. Jag kom tvåa i min grupp (Hmmm – Jag vill ju vinna). Sven fick fotvård och efter det gick vi och åt på Taste, där vi blev serverade lunchen (trerätters med kaffe) vid bordet. Sedan gick vi till hytten för att relaxa lite (något vi inte gjort på hela tiden).

Förresten ska jag beskriva hur en utsideshytt med balkong på M/S Norwegian Epic ser ut:
Man kommer in i hytten och har dusch på ena sidan och toalett på andra. Bekvämt att de är separerade. Detta utrymme kan avskiljas med ett draperi så att man inte ser in i resten av hytten. Sedan kommer tvättstället, med ett vältilltaget toalettskåp där alla hygienartiklar får plats och till det kommer att det finns en låda under tvättstället och en tvättkorg.

Sedan följer en soffa som rymmer flera och mittemot den garderoben med bra plats för kläderna.
Vi kommer sedan till ett skåp som bl a rymmer säkerhetsbox och under det ett kylskåp. På samma sida finns en bänk med bra plats för att sitta och skriva/jobba med datorn och också med kaffekokare/vattenvärmare så att man kan laga kaffe/te i hytten. Under där finns stickkontakter och ett förvaringsskåp. Sist på den sidan finns ytterligare en garderob med möjlighet att hänga/lägga kläder och tre lådor.
Mitt emot denna sida finns dubbelsängen, som är cirka 160 cm bred med sängsidor med två hyllor och avställningsyta även ovanpå.

I hytten finns, förutom det jag nämnt ovan, platt-TV med Filmkanal, Barnkanaler (Nikelodeon) på flera språk, Informationskanal, Säkerhetsinformation, Navigationskanal (så att man kan följa båtens färd från utresehamnen och aktuell position, samt väderprognos och väderläge), Nyhetskanaler (BBC World News, Sky News, CNBC), Sportkanal (Sport 24), Musikkanal m.m., telefon för att ringa till andra rum, roomservice m fl och hårfön.
Hytterna är mycket bekväma och trevliga. Det finns ingenting som saknas egentligen. Sängarna är mycket sköna att sova i.

Hytterna städas varje förmiddag och på kvällen görs de i ordning inför natten. Bl a töms papperskorgen och sängarna ställs i ordning med ett sängdjur på. I kväll blev det en elefant.
Som ”vanligt” åt vi på restaurangen Manhattan Room. Sedan blev det en sväng in till Blues & Jazz klubben och kl 22 var det dags för show med The Blue Man Groupe”. Det var en underhållning som var ”sådär” tyckte jag. Mycket ljud och färg, men svårt att se någon ”röd tråd” i allt det blå. Efter showen försvann Kurt in på Jazzklubben och lirade trummor med bandet

Tyvärr lyckades jag schabbla bort de 32 bilder som jag tog i dag, så några bilder blir det inte till dagens blogg. I morgon landar vi på Ponta Delgada, Azorerna, och får en dag på land.
Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229