Dag 24 - Sista dagen i New York och Hemresa

Så kom då den sista dagen – dagen för hemresa. Vi har varit borta i 3 ½ vecka (24 dagar) och har haft en helt fantastisk semester.
Som vanligt åt vi frukost på Lindy’s (restaurangen som var belägen i hotellet) och en del av gänget skulle bege sig till Macy’s (världens största varuhus) redan efter frukost.


Jag och Sven skulle packa innan det blev någon affärsrunda. Yvonne väntade på mig och till vår förvåning följde även Sven och Bosse med till Macys’s. Vi gick in gemensamt och sedan skiljdes våra vägar, dvs Yvonne och jag gick på ett håll och Sven och Bosse på ett annat.
 
Klockan var cirka 10 am när vi kom till Macy’s och vi hade 1 ½ - 2 timmar på oss där. Vi avverkade alla nio våningar och åkte trärulltrappa (den ursprungliga från tiden då Macy’s grundades 1858) de sista våningarna.

Det blev en del inköp på det stora varuhuset, och vi lyckades inte gå igenom varje våning särskilt noga. Det fanns där helt enkelt inte tid till. 
 
Här fanns alla - och jag menar alla - modemärken representerade.
 
Högst upp - på våning 9 - fanns Santa Claus och julavdelningen. Jag har inte sett så mycket julpynt (och överdådigt julpynt) som här.
 
Det var hisnande och övermäktigt.
 
Här hade man kunna tillbringa både en och två dagar utan problem. Men hur som helst så hade vi varit på Macy’s och handlat och det kändes stor.
 
Vi åt lunch på vårt frukostställe vid hotellet. Hotellet ville ha $ 4 för varje väska som man ställde i bagagerummet. Hos Lindy’s fick vi ställa dem gratis, men å andra sidan så åt och drack vi hos dem. En taxi var beställd till kl 14, men det visade sig att han hade fastnat någonstans och vi blev körda av en annan bil från samma bolag, som vi "fiskade upp" på gatan. Chauffören var jättebra och körde oss mjukt och fint till J F Kennedy airport.
 
Incheckningen gick smidigt och vi klarade alla limitgränsen för bagaget på 23 kg (50 pounds/lbs) per person. Handbagaget vägdes inte (tack och lov). Innan boarding blev det också ett besök i taxfree shopen.
Så boardade vi vårt plan, men blev 1 timme försenade innan vi kunde starta (okänt för mig varför). Men iväg kom vi och de flesta av oss lyckades nog sova i vart fall en del av den 8 timmar långa resan.


Vi landade i Berlin ca kl 08.00 (30 minuter senare än beräknat) och vårt flyg till Köpenhamn skulle gå 09.10. Det blev att gå direkt till gaten (via säkerhetskontrollen) och gå på planet. Ett smidigt flightbyte med andra ord, utan onödig väntetid. Vi landade som beräknat på Kastrup kl 10.10.


Efter att vi hade fått vårt bagage (alla väskorna kom fram), skiljdes våra vägar.
 
Sjöbogänget åkte taxi till Sjöbo (deras bil och chaufför stod och väntade på dem) och vi tog tåget till Hyllie och därifrån taxi hem till Strandhem. Så var då denna fantastiska semesterresa slut och vi var hemma igen. Trots allt så känns det skönt att vara hemma. Borta bra, men hemma bäst heter det ju.

Vi har emellertid semester resten av veckan och under eftermiddagen bokade jag hotellrum på Hotel Auerhahn, Grevenkrug, Tyskland, för en natt. Vi åker ner på torsdag morgon och tänker besöka Lübeck, Neumünster och Kiel och (så klart) även göra ett besök hos Calle’s och på Bordershop. Mer om det i kommande blogginlägg.
Efter att ha åkt och köpt lite mat och ätit lunch tog vi en middagsvila (30 minuter). Det var ganska segt att komma igång igen efter den och nu är klockan 22.30 (egentligen 04.30 am New York-tid) och det känns att det börjar bli dags att gå och lägga sig.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229