Dag 22 - New York

Vi sov gott i sköna sängar och vaknade utvilade vid 7-tiden. Jag gottade mig åt det trådlösa, snabba och gratis Internetet och satt i sängen och surfade en stund. Vi hade bestämt med de andra att vi skulle äta frukost vid 9-tiden och vi åt den på frukostrestaurangen på hotellet (ingick inte i hotellpriset). Sven och jag åt vars en omelett, som visade sig vara så stora att vi lätt kunnat dela på en. Till det var det potatis och toast samt te. Frukostkalaset gick på $ 56, det kostar att vara på topp (eller i alla fall i New York).
När alla fixat till sig efter frukosten köpte vi biljetter till The Big Taxi Tours. Biljetterna kostade $ 36/pers, men gäller i två dagar och man kan hoppa på och av vid vilken hållplats som helst. Bussarna går i Upptown och Downtown och går var 30:e minut hela dagen fram till kl 5 pm.

Vi traskade bort till hållplatsen vid Empire State Building.
Empire State Building
Som vanligt hade vi tur och det stod en buss som var redo att avgå. Vi satte oss uppe på övredeck (utomhus), där vi hade en strålande utsikt och bra läge för fotografering.
Turen gick från Empire State Buildning och upp till Rockefeller Center, där många åkte skridskor på isbanan vid centret.
Rockefeller Center

Sedan fortsatte vi upp till Central Park (södra delen av parken), där vi kunde beskåda hästskjutsar m.m. Vi har tur med vädret hittills under vår New York vistelse och solen tittade faktiskt fram vid några tillfällen. Temperaturen var ca 12 grader och inte mycket vind. Helt OK att sitta ute på bussen alltså. För några dagar sedan föll det 10 cm snö i New York och det låg fortfarande kvar snöhögar i Central Park.
Central Park
Jag som aldrig varit i New York blir, precis som alla andra som är här för första gången, enormt imponerad av byggnaderna. Det är svårt att föreställa sig hur höga skyskraporna egentligen är. När man står där och tittar upp och måste böja sig längre och längre bakåt, till man nästan till slut trillar baklänges, för att se toppen.


Vi fortsatte genom Manhattan och ner till Downtown och ner till Battery Park och fick en blick av Frihetsgudinnan.
 
Vi körde också förbi The United States Court House.
 

Vi gick av vid Ground Zero, men kom inte in där efter som det i dag var reserverat för efterlevande anhöriga och vänner till de omkomna den 11 september 2001. Vi ska försöka komma in i morgon istället.

Lunch åt vi på en mysig bar/restaurang i närheten av The Financial Center.
Var är vi? Och vart ska vi?
 
Efter lunchen, som var trevlig och därför drog ut på tiden, gick vi till Wall street.
Börshuset
 
Sedan gick vi upp mot Ground Zero igen och hade tur att precis pricka in bussen som skulle avgå därifrån.
 
Vi åkte tillbaka till Empire State Building.
Efter en drink och en uppfräschning gick vi till Hard Rock Café och åt jättegod mat.
Empire State Building by night

Sedan traskade vi runt kring Time Square med omgivning och återvände till hotellet vid 00.30-tiden för en sängfösare.

En supertrevlig dag var avslutad och vi kröp i säng 01.30.
 

En svensk i New York

Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229