Dag 21 - Från Miami till New York

>
Vi steg upp tidigt (05.30) och gjorde oss i ordning för att ”mönstra av” M/S Norwegian Sky i Miami. Inseglingen till Miami tar tid, efter som inloppet är så långt. Redan när vi steg upp var vi på väg in i hamnen.
Under frukosten försökte jag gå ut på Internet (hade 23 minuter kvar av köpt tid) för att konstatera att Norwegian ansåg att kryssningen redan var avslutad och att jag inte hade access till deras Internet. Snuvad på 23 minuters dyrbar Internettid alltså. Inte roligt alls.
Det sista packades ned i väskorna. Räkningen från båten checkades av (och stämde med våra egna noteringar), elkabeln som Sven lånat lämnades tillbaka och 06.30 gick vi och åt frukost. Sedan var New York-gänget klara och vi åkte ner för ilandstigning vid 07.30-tiden. Det var en långrandig process, men det gick smidigt och flöt på bra.

Vi förhandlande sedan en taxi till flygplatsen. Väl där började problemen. Vi hade fått besked om att vi kunde ha 32 kg/pers, men enligt personalen fick vi bara ha 23 kg/pers. Det skulle kosta $ 100 i överviktsavgift/väska som vägde mer än 23 kg (även om totalt vikten inte blev över 46 kg). Vi fick stuva om och fördela vikten i väskorna och slutligen lyckades vi alla slippa att betala $ 100-200 per familj. En bra dagsförtjänst tyckte vi, även om vi var något irriterade.
Planet skulle gå 11.10, men hade blivit ändrat till 10.55 sedan tidigare. Nu var det dock försenat och skulle gå 12.15, men lyfte från Miami först ca kl 13. Flygningen tog dock bara 2,5 timmar. Vi landade på La Guardia vid 15.30-tiden. Sedan var det dags att förhandla om taxi. Vi fick ta 2 taxibilar och lägga en resväska i baksätet, till chaufförens stora förargelse. Han tyckte att vi skulle ta en taxi till!

Vi kom till hotellet (i rusningstid) och checkade in. I tre veckor ska vi bo på rum 1045 på Hotel Pennsylvania, 7 avenue, mittemot Madison Square Garden och ett ”stenkast” från Empire State Building och Time Square.

Vi ställde väskorna på rummet och sedan samlades alla hos oss (som bodde högst upp) för en färdknäpp. Sedan gick vi ut för att se på staden (New York by Night) och för att finna oss något att äta och dricka.

Vårt hotell ligger mitt emot Madison Square Garden på 7Street. Mitt i ”smeten” i Midtown alltså.
 
Vi gick ut och bort mot Times Square och åt på en Mexikansk motsvarighet till Burger King. Sedan fortsatte vi till ”Röda trappan” på Times Square och njöt av New Yorks puls och nattliv.

Vi hamnade på en bar/restaurang med ett levande jazzband och tog en Irish coffee där.
 

 
Efter detta var alla trötta och vi begav oss mot hotellet igen. Jag – som aldrig varit i New York förut – förundrades över skyskrapornas höjd, av pulsen, av människorna och av New York-andan.
 
Vi tittade in på Hard Rock Café, ett alternativ till matställe för morgondagen.
 
Innan alla drog sig tillbaka blev det en ”sängfösare” hos oss.

Ha det bäst, det har vi här i New York! God natt New York, God natt världen!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229