Dag 20 - Great Stirrup Cay (inte)

>
Vi steg upp tidigt för att komma iväg med livbåtarna som skulle ta oss till ön som är Norwegians egen ö. När vi satt på akterdäck och åt frukost fick vi meddelande om att öbesöket var inställt, eftersom det var så kraftiga vindar att man inte vågade riskera passagerarnas säkerhet genom att sätta livbåtarna i sjön. Det var naturligtvis en besvikelse, för vi hade sett fram emot att besöka Norwegians egen ö, men mot vädret kan man inget göra och det känns skönt att man låter säkerheten gå i första hand.
 
Vi fick alltså tänka om och ägna dagen åt annat och det blev solbad på pool-/soldäck. I början var det växlande molnighet, men efterhand blev det mer och mer sol. Det blåste emellertid häftigt. Vi låg på soldäck till cirka 14.30 och sedan gick vi ner och satte oss på balkongen för att njuta den sista solen (och den sista vinslurken). Här var det inte så blåsigt och det blev en skön timme på balkongen.

Efter solbadet började vi packa.
 
Nu fick vi tänka om och stoppa sommarkläderna längst ner. Enligt nyheterna föll det 10 cm snö i New York i går. Kan bli intressant och se hur vädret är när vi kommer dit i morgon. Dock hade Göran fått veta från receptionen att man under de närmaste dagarna kunde förvänta sig sol och 16 grader plus i New York, och det låter lovande.
Sista middagen med hela gänget samlat. Det blev så att ”New York-gänget” hamnade vid ett bord och de övriga vid ett annat. Efter middagen var det dags för föreställning på Stardust; Först var det besättningen (med dolda talanger) som underhöll.

 
 och sedan var det en avskeds föreställning med jonglören och ”What a Night-killarna”. Mycket trevligt. Vi avslutade med att göra lite inköp i shopen och sedan återvände vi till hytten för att avsluta packningen.


Det känns lite vemodigt att packa, för nu är våra kryssningar definitivt slut. Samtidigt ska det bli roligt att åka till New York och uppleva staden som alla talar om.
Dagens sängdjur (som hängde i gardinstången på eftermiddagen): En apa.


Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229