Dag 2 - Ombordstigning i Barcelona

>
Jag vaknade kl 07.00 och kunde inte somna om. Kl 9.00 var vi ner i frukostmatsalen och åt en god frukost där. Vi gav oss sedan ut för att kolla Supermarketen, men konstaterade att eftersom det var söndag så var inga affärer öppna så tidigt.

Hela resgänget träffades i hotellobbyn och stämde av inför färden till båten. Vi fick åka i två omgångar eftersom hotellets två bussar inte kunde ta oss alla 11 samtidigt. Så en del av gänget åkte kl 12.00 och Sven och jag, plus två till, åkte kl 13.00.

 
 
Boardingen var fantastiskt välplanerat och gick smidigt. Resväskorna lämnade vi först och de försattes med taggar med rumsnummer. Sedan gick vi igenom säkerhetskontrollen utan problem. Slutligen skulle vi ställa oss i kö för att lämna hälsodeklaration och registrera betalkort och få ”kryssningskort” som både är rumsnyckel och kort som man visar när man köper något på båten eller ska delta i någon bokad underhållning/aktivitet. Så slutligen var det dags att gå ombord på fartyget.

 
 
 
 
 
Vi strosade runt en liten stund och gick sedan för att leta upp vår hytt. Det var inte helt enkelt och tog en stund. När vi väl hittade den så var rummet klart att flytta in i. Klockan hade nu blivit 14.45 och vi gick gemensamt upp till lunchrestaurangen Garden Café och åt en härlig lunch från en fantastisk buffé.
Efter lunch gick vi och fick information om Internetaccess och när vi kom tillbaka till hytten hade resväskorna kommit till rummet och vi packade upp. Det var skönt att få organisera och få allt på plats.

Båten avgick från Barcelona kl 17.30 och vi såg när trossarna släptes och propellrarna tryckte ut fartyget från kaj. Personalen på land vinkade av oss och ”gjorde vågen” och passagerarna på kryssningsfartyget som låg bredvid oss, som inte hade avgått än, vinkade adjö till oss. Häftig känsla!

Kvällen började vi med underhållning på Epic Theater. Det var Legend in Concert, med Rod Stewart, Madonna och Elvis Presley. En mycket bra show med fantastiskt bra imitatörer. Särskilt Elvis Presley. Det var den bästa ”Elvis-kopian” som jag någonsin sett och hört. Mycket autentiskt.

 Middagen (tre rätters middag) åt på restaurang The Manhattan Room. Mycket gott, men lite för hög och skrikig underhållningsmusik. Vi åt laxtatar, lambog och tiramisou/persikopaj.

Efter maten gick för att titta på Spa och gymavdelningen på däck 14.

Det var lite sjögång och rullningar, men ingenting som störde. Första dagen på båten är till ända och nu hoppas vi på en natt med god sömn och sköna sängar.

Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229