Dag 18 - Grand Bahama

>
Efter en godnattssömn vaknade vi klockan 8 och då hade vi landat i hamnen i Freeport, Grand Bahama.
 
Medan morgonen grydde och hamnen vaknade, gjorde vi det samma. Vi började med att gå upp och äta vår första frukost på M/S Norwegian Sky. Den var både riklig och god, men någon gröt fanns det inte. Det blev fil med bär och flingor samt äggröra och bacon istället. Inte så illa det heller.
Förmiddagen var varm (ca 28 grader), men mulen och vi bestämde oss för att inte åka till någon strand.
 
Istället stannade vi i hamnområdet och gick omkring där och shoppade lite både till oss själv och till barnbarnen. Vi var mycket nöjda med våra inköp.
 

Innan vi återvände till båten för att äta lunch hamnade vi på ett häftigt ställe, Señor Frogs, en bar och restaurang med riktigt häftigt håll i gång.
 
Här dansade man på bordet, hade danstävlingar och fick gratis shots (som hälldes direkt i munnen från flaskan) om man dansade med. Vi drack vars en Mama Bahama, en jättegod drink med mörk rom.
 

Lunchutbudet var faktiskt lite annorlunda mot Epic’s och det var omväxlande och gott. Jag skulle faktiskt kunna säga att maten, om möjligt, är ett snäpp bättre än på Epic.
Som ett tack till Kurt och Lisette, som ordnat denna trevliga resa till oss gick vi till ”betalrestaurangen” Bistro och åt. Vi övriga betalade Kurt och Lisettes mat, som kostade $ 20/person. Ett synnerligen rimligt pris för en underbart god mat. Det var verkligen en kvalitetsskillnad på maten hos Bistro och i restaurangen där maten är inkluderad i priset. För att inte tala om den trevliga miljön.
 
Kvällens underhållning var showen ”Oh what a night!” på Stardust Theater. Fyra duktiga killar underhöll och sjöng ”gamla godingar”. Dessutom kommer de att underhålla den sista kvällen, på torsdag. Det ser vi framemot.
Vi satt en stund i Dazzies Nightclub där det hölls en underhållning benämnd ”Dancing with the Sky Stars”. Där sex i besättningen skulle dansa med sex passagerare och en vinnare skulle utses. Underhållande, men de som dansade hade nog roligast. 

Vi drog oss tillbaka efter en stund och avslutade kvällen med ett litet glas vin och en drink på balkongen och njöt av ytterligare en ljum och skön kväll. På himlen syntes massor med stjärnor och det utlovade en fin morgondag.

Dagens sängdjur: En elefant.
 

…. och ….. Barack Obama vann presidentvalet! Tack och lov för det! Eller som de säger här: Good bless America!

Ha det bäst, det har vi!
Ewa

 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229