Dag 17 - Från Miami mot Bahamas

>
Vi vaknade vid 7-tiden och jag plockade hem lite information via Internet om de tre öar vi ska besöka; Grand Bahamas, Nassau och Great Stirrup Cay.
Vid 8-tiden knackade gänget på och skulle gå och äta frukost. Vi var inte riktigt klara, men mötte Bosse och Yvonne när vi skulle gå lite senare. Det ställe som de andra valt ut var väldigt långsamt, så vi fyra gick till ett annat frukostställe och åt en mycket god och riklig frukost.

Tillbaka till hotellet packade vi och sedan var det dags att dra sig ned till receptionen för utcheckning.
 
Klockan 11.30 kom det två taxibussar som körde oss till hamnen i Miami. Våra resväskor togs omhand och sedan var det dags för den sedvanliga incheckningsproceduren med kontroll av biljetter, pass och registrering. Vi hamnade hos en väldigt trevlig kille som avslutade det hela med: ”Good bless you!”
Det var sagt att våra hytter inte skulle vara klara förrän vi d 15-tiden och att vi kunde lämna handbagaget för förvaring, men det visade sig när vi gick till vår våning (däck) och hytt att den var klar.
Hytt nummer 9015 på M/S Norwegian Sky
 
Så vi åkte ner igen och hämtade handbagaget och packade upp. Efter ett tag kom även våra resväskor. Jag började uppackningen. Tidigare hade jag sagt att vi inte skulle packa upp allt, utan bara det vi behöver för dessa fyra dagar, men när jag började packa upp kände jag att;
– JO, jag vill packa upp allt och ha koll på sakerna.
Och så fick det blir. Allt fick plats och det kändes bra att ha packat upp allt. Trots allt så ska vi vara på båten i fyra dagar. Inom 1 - 1½ timma var uppackningen och installationen klar.

Klockan 16.30 var det dags att gå till säkerhetsövningen/genomgången, som gick åstad på däck sex. Den tog inte lång stund, men denna gång var vi i alla fall med och hörde och såg. Efter säkerhetsövningen gick vi och tog en drink och tittade på ”Sail-away-partyt”.
Sail-away-party

Norwegian Epic var en stor, modern och exklusiv båt. Ett flytande hotell. Norwegian Sky är en båt som är hälften så stor som Epic och som ger en helt annan känsla av gemytlighet och trivsel. Båtkänsla helt enkelt. En riktigt trivsam båt med andra ord.

Efter detta var det dags att gå och duscha och ansluta till övriga gänget för att äta gemensam middag. Menyn påminde mycket om den på Epic och som vanligt var den mycket god och vällagad.

Kockarna visar upp sig.
 
Efter maten gav vi oss ut på vandring genom och utforskning av båten. Det finns många mysiga ställen att sitta och ta en drink eller bara prata.
21.30 var det dags att gå till Stadust Theater. Vi blev presenterade för officerarna på båten och passagerarna presenterades genom att på fråga från vilket land man kom tjoa och tjimma. När Sverige nämndes tjoades och tjimmades det mycket från oss. Sedan blev det sångunderhållning och The Comedy of Andrew Kennedy. Vid det laget var vi faktiskt ganska trötta och vi gick innan det var slut.


Tillbaka på rummen vaknade vi till igen och delade en flaska vin på balkongen i den fantastiska ljumma natten. Denna gång har vi köpt ett vinpaket så att vinerna vi ska ha till maten redan är beställda och levererade och vi tar själv ner vår flaska till restaurangen. Vi har också ett billigare paket med viner som vi har och smuttar på när vi sitter på balkongen.

Nöjda och belåtna gick vi och lade oss i den bekväma sängen och somnade gott.
Dagens sängdjur: En groda
Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229