Dag 16 - Miami med Åsa och Pierre

Vaknade vid 05.30 tiden och kunde inte somna om. Hade ett klientärende i tankarna och satte mig att maila med både klienten och min kollega (som bevakar mina ärenden). Det kändes bra. Härligt att ha ett fungerande Internet här på hotellet. Både snabbt och gratis, men tyvärr helt öppet så det är inte någon datasäkerhet precis.

Sven vaknade vid samma tid och vi följde presidentvalskampanj och orkanen Sandys härjningar och efterverkningar på TV. Nu är det dessutom nytt oväder (hårda vindar och regn) på väg in mot New York österifrån. Man undrar hur vädret ska vara när vi kommer dit den 9 november.
Vi åt frukost på restaurangen bredvid hotellet (hotellets café var inte öppet) och där åt också resten av gänget. När klockan var 10.10 ringde jag Åsa. De skulle just sätta sig i bilen, trots att vi sagt att de skulle vara hos oss ca kl 10. Vid 10.45 kom de. Vi fick sedan veta varför de inte kom förrän så sent. Florida hade gått över till vintertid natten lördag/söndag och klockan var inte mer än 09.45 när de kom. Jag hade alltså varit vaken sedan 04.30!!!!
Vi åkte först till Nationalparken Bill Baggs Cape Florida State Park.
 
 
 
 
Vi gick runt i området och såg bl a tvättbjörnar.
 
Sven och jag tog ett dopp i havet och sedan åt vi lunch på restaurangen. Det blev Cesarsallad för Sven och mig.
Våra trevliga vänner och guider, Åsa och Pierre
Nästa stopp var på Vizcaya Museum & Gardens, en helt fantastisk anläggning.

Där gifter många sig och där fotograferar kubanerna sina döttrar i samband med den traditionella festen, då flickan fyller 15 år och anses bli vuxen kvinna.
 Vi fortsatte sedan till Bayside Marketplace, där vi tog en Fappruccino på Starbucks.
 
Kl 16 tog vi sightseeingbåten Miami Lady och åkte den 1,5 timme långa turen.
Där fick vi se alla de tjusiga husen där många kändisar bor.
Staty given i gåva till Elizabeth Taylor av Michael Jackson
Skymningen föll under tiden vi var på båtturen.
100-årigt träd med en stam på ca 72 feet. Imponerande.
 
Vi avslutade med ett besök på restaurangen Finnegan’s River, som ligger vid Miami River och dit man kan ta sig via land eller via floden (med båt).

Åsa och Pierre körde oss sedan till hotellet vid Miami Beach och vi sade adjö efter en fantastisk dag.
 
Vi gick upp och vilade oss en stund och gick sedan ut för att köpa läsk och på vägen tillbaka till hotellet stannade vi vid Deco Grill och delade vi på en Mojito Strawberry. Sedan återvände vi till hotellet, ordentligt trötta efter en händelserik dag.
Härligt att åka i "cabbe" i Floridas klimat!
 
Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229