Dag 15 - Ankomst till Miami

Jag kan konstatera att sedan starten av bloggen i slutet av juni 2012 har den nu visats (lästs) över
5 000 gånger. Jättekul! Jag hoppas fortfarande dock på fler kommentarer, vilket gör bloggen levande och, i vart fall lite, mer interaktiv.

Med denna inledning återgår jag nu till min reseblogg:

 
 
Vi anlände kl 06.13 till Miami (kl 11.13 svensk tid). Vi var uppe och såg när vi körde in i hamninloppet.
 
 
 
 
 
 
Från Barcelona till Miami har vi avverkat 4 909,8 nautiska mil.
 
 
 
 

Vi steg upp ca 06.30 och gick för att äta frukost. Det var mycket folk i rörelse redan på båten. Vi gick ner för att lämna tillbaka förlängningskabeln som vi lånat och redan då stod folk i kö för att komma av genom Easy Walking, dvs man tar själv sitt bagage av båten.


Även vi hade valt Easy Walking och vid 08.30 var vi alla redo att gå av. Vi kom in i kön tillsammans, med undantag för 2-3 som vi sedan fick vänta på. Efter denna väntan fick vi en taxibuss som tog oss alla 11 + våra bagage till Starlight Hotel, Miami Beach. Vi kom till hotellet vid 10-tiden, men skulle inte få våra rum förrän vid 15-tiden.
Vi gick först ned till stranden. Kände på sanden och på vattnet och bestämde sedan att ta oss in till Miami City.
 
Så vi tog buss 120 till Dowtown och knatade omkring där ett par timmar.
 

Tog sedan bussen tillbaka och var vid hotellet strax efter 15. Fyra av fem rum var klara och efter en kort installation samlades vi på rum 305 (hos Kurt och Lisette) för att umgås lite.

Vid 17-tiden anslöt Kurt och Lisettes döttrar Pernilla och Katta (de ska följa med på kryssningen i Bahamas) och sedan gick vi ut och åt.
 
Vi hamnade till slut (efter en del knatande och knotande) på Cardozo Bar & Grill, där vi åt en god (men dyr) måltid.
Har man inte varit i Miami Beach är det svårt att beskriva den puls och det liv som finns där. Det är fantastiskt att vandra genom alla restauranger och barer och känna pulsen.


Det är lika fantastiskt att, som vi gjorde, vandra på ”andra sidan”, strandsidan, och lite på avstånd se och höra ”pulsen” och livet.

Miami Beach är verkligen något speciellt. Inte minst är det underbart med det fantastiska klimatet. Billigt är det emellertid inte att leva här. I vart fall inte vad vi har sett hittills.

Vi har bekanta här i Miami och jag ringde till Åsa när vi kommit till hotellet. Vi kom överrens om att hon och hennes man (Pierre) ska komma och hämta oss i morgon vid 10-tiden för en dag tillsammans. Det ska bli både kul och spännande, även om vi ”överger” vårt ressällskap för en dag.
Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229