Dag 10 - Avkoppling på havet mot Karibien

>
Vi seglar söderut längs Amerikas östra kust, ner mot Karibien och ön St Thomas i Amerikanska Jungfruöarna. Orkanen Sandy härjar längs Amerikas ostkust, men vi ligger utanför orkanens område och ”tuffar” tryggt på söderut. Vad vi kan se på t ex BBC World News har orkanen, som är den värsta på 50 år, dragit sig ifrån Karibien och Florida och härjar nu som värst i New York. Tack och lov dröjer det ytterligare 11 dagar, innan vi kommer dit. Under vår färd mot Karibien känner vi väldigt lite av Sandys härjningar.
Denna dag gick i avkopplingens tecken. Jag lät t o m kroppen vila från motion. Vi var uppe tidigt. När vi öppnade balkongdörren fick vi nästan en chock. Värmen slog emot oss och det kändes verkligen att vi nu hade kommit till ett annat klimat. Vi gick och åt frukost och sedan gick jag till Manhattan Room för att få information om diamanter och andra ädelstenar. Efter mötet gick jag och fixade lite extra tid för internet och en karta över ön St Thomas.

Vi solade på pooldäck fram till kl 15 (med avbrott för buffélunchen så klart) och gick sedan och njöt på balkongen. Det var snart klart att göra sig klara till middagen på Taste och fördrinken (Happy Hour) på Maltings.

Som vanligt åt vi en god trerätters middag. Lisette ville inte ha någon dessert och fick:

Kl 21 började showen med re:Voiceen grupp med tre killar som sjöng a capella. Mycket bra! Vi avslutade kvällen på Jazzklubben och både Kurt (på trummor) och Bosse (på piano) spelade.

Innan vi lade oss satt vi och njöt på balkongen av den tropiska natten. Underbar värme och hög luftfuktighet = tropisk värme.

Kvällens sängdjur var: Sköldpadda
 
Ha det bäst, det har vi!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229