Dag 1 - Barcelona

>
Steg upp kl 06.30 och började fixa det sista. Fick leta efter laddaren till kameran samt fundera på att minska vikten på bagaget. Grannen Peter körde oss till Hyllie och eftersom vi inte kollat tågtidernas så missade vi precis ett tåg till Kastrup.
 
Vi fick vänta i 20 minuter på nästa som gick 09.01. Det var dock lugnt förr flyget skulle avgå först 10.55. Emellertid blev vårt ressällskap lite irriterat, eftersom vi hade boardingcarden till vissa av dem och de kom inte igenom säkerhetskontrollen utan dem.
Vi var redan incheckade, men skulle lämna bagaget. Våra väskor vägde 22 och 26 kg och maxvikten var 23 kg. Så det blev till att betala € 50 i överviktsavgift. Säkerhetskontrollen gick smidigt och sedan blev det ett besök i ”taxfree”; inköp av parfym och whiskey. Innan vi anslöt oss till resten av ressällskapet intog vi en Tuborg Guld och en Gammeldansk. Flyget till Barcelona, via Palma de Mallorca, avgick i tid. På Mallorca var det en kort väntetid men vi gav oss tid att fika. Färden till Barcelona från Mallorca tog 50 minuter. Alla fick sina väskor och så långt var semestern räddad. Sedan blev det att leta upp vart vi skulle gå och vi ringde efter vår transfer. Det blev en lång väntan (ca 1 timme) på transfern, men till slut tog den oss till Hotel Ciutat del Prat.Efter en kort uppackning/uppfräschning träffades vi i baren och diskuterade kvällens upplägg och mycket, mycket mera. Hotellets restaurang kunde inte fixa bord till 11 och vi gick ca 100 meter bort till en lokal restaurang, där vi fick plats utomhus och där avåt en trevlig och god måltid.
 
Sven och jag avslutade kvällen med en Irish coffee i baren.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229