Cannes - men ingen filmfestival

På fredagen kom vi till Cannes i Frankrike. Här fick fartyget ankra på redden och vi åkte med livbåtarna in till hamnen. Eftersom vi ville komma in i hyfsad tid så hade vi bokat båt. Båt nr 14 var vår och vi kom i väg från Epic vid 10-tiden. Logistiken fungerade alldeles utmärkt. Rederiet är faktiskt riktigt bra på att slussa människor hit och dit.

När vi kommit in till the Port of Cannes delade vi än en gång på oss. Vissa ville shoppa och träffa kompisar, andra gå och bada. Sven och jag tog som vanligt en rundtur. I Cannes åkte vi med Le Petit Train. Det blev en rundtur på 50 minuter. Vi fick se de stora flotta hotellen där kändisar och kungligheter brukar bo.

Vi åkte förbi filmfestivalcentrat, längs hamnen där alla de flotta båtarna låg, rosenparken och Casinot.

Sedan gick turen upp i den gamla delen av Cannes med sina pittoreska hus och smala gator. Vi såg fantastiska väggmålningar och utsmyckade balkonger.

Slutligen kom vi högst upp till kyrkan och kunde därifrån njuta av den fantastiska utsikten över Cannes. Sedan gick färden neråt igen och slutade där den började vid hamnen.

Efter detta tog vi en promenad i Cannes, gjorde ett besök i en souvenirbutik och hittade en mysig liten restaurang där vi drack en svalkande öl.

Nu hade klockan blivit ca två på eftermiddagen och vi bestämde oss för att återvända till båten för att äta lunch där.

Än en gång äntrade vi en livbåt som tog oss tillbaka till Epic.

Vi hittade ett par solstolar i skugga, eftersom vi kände att vi inte ville ligga i solen i dag. Det var tur för efter lunchen löste jag lite mail från jobbet och konstaterade att det kommit ett beslut från tingsrätten som var helt till min klients fördel och det innebar att jag fick skriva ett informationsmail till henne. Jag löste och besvarade ytterligare ett mail som rörde en annan klient. Det blev alltså ett par timmar jobb på eftermiddagen, men helt ok när det utfördes i skuggan i solstolen med en Mai Thai bredvid.

Kvällsmaten åt vi tidigt. Redan kl 17.45 var det bokat bord på The Manhattan Room och trots att vissa kom sent till båten kunde vi äta tillsammans, njuta av maten och den trevliga servitrisen som berättade att hon kom från Filippinerna, liksom så många av besättningen.

Vi strosade runt lite på båten. Kollade juveleraraffären och fick prisförslag som sades vara förmånliga ”för att vi var deras vänner”. Det blev inga inköp. Istället satte vi oss och lyssnade på sköna sommarmelodier framförda av duon Summer Breeze.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229