CAMPINGLIVETS VEDERMÖDOR

Redan i början av april bestämde vi med våra goda vänner Eva och Leif att vi skulle åka till Ivö tillsammans med husvagn under Kristi Himmelfärdshelgen. Vi har varit där den helgen två tidigare år, dock senast 2016. Vid båda tillfällena hade vi enorm tur med vädret och fick uppleva härligt sommarväder. Naturligtvis hoppades vi på samma tur i år. När vi tittade på väderprognosen såg det dock inte så hoppfullt ut. Det verkar bli s k varannandags väder. Inte förrän nästa vecka blir det sommartemperaturer verkar det som. Typiskt eftersom det är då vi ska börja jobba igen.

Jag var först hos tandhygienisten på morgonen. Det var en ny bekantskap hos vår nya tandvårdsenhet, Tandvården Skeppsbron, och tandhygienisten Helene där. Jag fick förtroende för henne och det kändes skönt efteråt med rensning av tänderna och lite nya instruktioner och tips.

Eftersom jag hade en tidig tid hos Helene så var jag hemma igen strax efter nio och vi kunde börja packa inför Ivöresan. Både kläder och mat var packat och vi var färdiga för avfärd kvart i elva. Husvagnen är parkerad hos sonen i Rydsgård och han hade tvättat vagnen till oss och slagit på kylen.

Vi åkte iväg med husvagnen på släp strax innan 12. I Fjälkinge gjorde vi en avstickare in på ICA och inhandlande lite tilläggsproviant och sedan bar det iväg igen mot Barum och landsvägsfärjan där. Vi kom i väg med färjan som avgick från Ivö kl 14.00. Färden över sjön tar 7 minuter. Det är en välbekant tur för oss, eftersom vi haft säsongsplats på Caravan Club campingen Söndremark i 25 år. Våra barn är uppväxta och har upplevt många somrar här och vi känner många på campingen, trots att det nu är fyra år sedan som vi slutade vara ”långliggare” på campingen. Det har dock även tillkommit många nya campare som vi inte känner. Nu kom vi upp som gäster över helgen.

På kvällen åt vi gemensamt grillad kyckling som vi hade fixat. Efter ett bra tag flyttade vi in i vännernas husvagn där värmen fungerade. När det var läggdags gick vi hem i vår husvagn som då höll 12 grader. Tur att man sover bra i kalla rum. Efter ett tag så blev det varmt under täcket.

På torsdagsmorgonen vaknade jag vid 7-tiden och traskade iväg till toaletten sedan knackades kompisarna upp och vi tre gick iväg till bastun. Det blev två omgångar bastu och dopp i sjön (som inte höll mer än 10 grader i temperatur). Som vanligt uppfriskande och uppiggande. Sven avstod från baden för att inte irritera sina sår som håller på att läkas alldeles utmärkt. Ingen tillstymmelse till rodnad, värme el dyl.

På torsdagen (Kristi Himmelfärds dag) var vädret var sämre än gårdagen. Ganska mulet och det började också att blåsa upp, framförallt innan regnet kom, och vi fick förankra vårt soltak ytterligare med spännband och extra pinnar. När regnet väl hade dragit förbi lugnade sig också blåsten. Vi fick på köpet en meteorologisk lektion av vännen Leif. Vi åt lunch tillsammans men olika rätter. Sven och jag åt sill, ägg och potatis. På kvällen bjöd Eva och Leif – som är fiskare – på grillad gös med färskplockad sparris och färsk potatis. Såå gott.

Vi satt ute och åt, men drog oss in i deras – varma – vagn och avslutade kvällen med två partier Yatzy. Nej – tyvärr var det inte jag som vann, vilket naturligtvis grämde mig mycket. Leif vann den första omgången och Sven den andra. Dock slog alla Yatzy den sista omgången. Ganska ovanligt.

Vid 22-tiden drog vi oss hem till oss och husvagnen höll då 14 grader i temperatur (samma som utomhus). Vi slog på gasollågorna för att få lite mänskligare temperatur innan läggdags. Ja så kan campinglivets vedermödor yttra sig.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229