Campinggemenskap

I dag har vi varit med på den obligatoriska arbetsdagen som vi som har säsongsplats på Söndremark camping ska delta i. Söndremark camping ägs av Caravan Club of Sweden Sydsvenska sektionen. Det är en s k klubbcamping och man måste vara medlem i Caravan Club för att få komma hit antingen som säsongscampare eller som gästcampare.Vår camping drivs och sköts med helt ideella krafter. Det innebär att vi inte har någon anställd på campingen, utan allt sköts av medlemmarna. Det innebär också att vi kan ha låga avgifter och lång sommarsäsong.

För varje säsongscampare innebär det att man ska städa toaletter och duschar en gång om året och vara med på en arbetsdag (antingen på våren eller hösten). En sådan arbetsdag har det alltså varit idag.

Det har storstädats, rensats ogräs, hackats gräskanter, beskurits träd och buskar, tagits upp bryggor, röjts och donats. Detta trots ett stundtalas ymnigt regnande. Gemensam lunch som klubben bjöd på blev det också. Arbetet startade vid 9-tiden och fortsatte fram till 14.30 då vi hade campingmöte, då det blev kaffe och kaka. På campingmötet ges information från Förvaltningskommittén för campingen och från Sektionsstyrelsen. Camparna kan få ställa frågor och diskutera angelägenheter som gäller campingen.


Nästa år firar campingen 50-års jubileum och då blir det kalas i dagarna tre. Då blir det också en gemensam angelägenhet för alla på campingen att se till att kalaset förbereds och fixas samt att alla kommer att trivas och ha roligt. Det är just det som vi kallar "caravananda".

Om regnet slutar skvala och solen kanske tittar fram, samt det blir lite "torkvind" tänker vi ta ner vårt sommartält i morgon. I så fall blir det ytterligare en dag med en del arbete. Snart är sommarsäsongen slut för vår del och vi drar hem husvagnen.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229