Borta bra men hemma bäst

Efter att ha varit borta och bott på hotell (ensam utan maken) i tre dagar så känner jag verkligen att ordspråket Borta bra men hemma bäst!  verkligen är rätt.

Jag har föreläst mycket uppe i Stockholm med uppdrag för MediCarrera och då alltid på
Hotell Oden, vid Odenplan. När jag kommer dit, känns det bra och välbekant och jag är igenkänd av många på hotellet. Hotellet är bra, konferensanläggningen hyfsad, rummen helt OK och inte minst sängarna (viktigt tycker jag). Dessutom har jag upptäckt hotellets motionsrum (som jag använde i morse). Så det går ju inte någon nöd på mig när jag bor där.

Trots allt så är det ju så att när man kommer hem känner man att man landar igen.
- Borta bra men hemma bäst!
Ja så är det. Man kommer hem igen. Har alla sina prylar omkring sig. Kommer in i vanliga vardagsrutiner och gör det man vill (och avstår från det man inte vill).

I dag var det extra roligt att komma hem. Maken hade "smyckat" med jul-utebelysning och tomtar i rabatten. (Ni ska få se bilder av det senare).

I dag lyckades jag avsluta min föreläsning vi 14.30-tiden och hann omboka min tågbiljett till avgången 15.14. Jag kom hem tre timmar tidigare än beräknat och nu har vi haft fredagsmys med ost, kex och rött i glaset.

Nu ska jag gå och lägga mig, för helgen kommer att var fylld med arbete, eftersom jag varit borta från kontoret i tre dagar. Mycket att ta igen kan jag förmoda. Det brukar vara höga högar när jag kommer tillbaka efter ett par dagar.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229