Blixtar och dunder

Vissa dagar på jobbet är värre än andra, och roligare. I dag var en sådan där rörig dag. Jag hade telefontider med nya klienter inbokade. Vi jurister turas om att en dag i veckan ta emot samtal med nya klienter och vår administration bokar in dem. På så sätt behöver det inte dröja mer än en vecka tills man får presentera sitt ärende för en jurist. Oftast är vi två jurister som delar på detta, eftersom det ibland kan bli väldigt många samtal.

Så en stor del av förmiddagen ägnades åt detta, plus att jag hade några samtal med redan befintliga klienter och även mailkontakter. Tiden for iväg som en blixt och plötsligt var det lunchtid. Även på eftermiddagen hade jag telefonsamtal inbokade med två personer, varav en var en nygammal klient och en var en representant från sjukvården som ville ha en föreläsning av oss.

Det fanns mycket att skriva och ta tag i också och dagen bara försvann och plötsligt kom jag på en massa som skulle ha gjorts men som inte hade blivit gjort. Så jag fick planera in så att inte detta skulle glömmas bort. Outlook där vi hanterar vår mail är ovärderlig i dessa sammanhang. Hade jag inte haft min kalender för bevakning så hade jag inte klarat mig länge.

På kvällen var det dags för ytterligare ett av veckans dubbelpass. I dag blev det Indoor Walking och Vibrogym. Det sistnämnda är en speciell träningsform där man utför alla rörelser på en vibrerande platta. Jag har kört Vibrogym tidigare men har nu har jag betalt för en ny omgång under tre månader. Det var en riktigt häftig kombination med Indoor och Vibro. Jag var rejält trött och svettig efteråt, men mycket nöjd med mig själv.

På kvällen började jag skriva intyg för Andreas och Carina och deras barn som den andre föräldern ska skriva på och godkänna att de får åka ensamma med de gemensamma barnen. Det finns inga EU-regler om det här, utan varje land bestämmer självt om en sådan handling behövs. Men för säkerhets skull är det bäst att ha en sådan handling med sig, speciellt som att vi ska åka med en USA-flaggad båt på kryssningen. Reglerna om vad som gäller kan variera från land till land.

Det är kanske inte så många som känner till dessa regler, men de är till för att skydda barnet och för att t ex förhindra brottslig verksamhet såsom människohandel med barn eller egenmäktighet med barn.

T ex när man ska resa in i Sverige med barn så bör den minderårige medges inresa när vårdnadshavaren kan påvisa dels vårdnadshavarskapet, dels styrka sin identitet och rätt till inresa genom uppvisande av en godtagbar handling. Vårdnadshavarskapet kan till exempel styrkas genom uppvisande av födelseattest eller annat officiellt intyg, och/eller skriftligt medgivande från icke-medföljande vårdnadshavare.

Jag hade hört ryktas att det under kvällen skulle komma in ett våldsamt regn- och åskväder. Vi satt där lugnt i soffan. Jag skrev som sagt på de där dokumenten, Sven tittade på TV, när det plötsligt bara exploderade av blixtar och den mullrande och bullrande åskan var över oss, tätt följt av ett häftigt regn. Det åskade så häftigt att vår TV-box slutade fungera och det vara bara att gilla läget och stänga av TV:n förhoppningsvis var det inget som var skadat, utan bara störningar pga åskvädret. Mycket riktigt så kollade jag senare TV:n när åskan dragit bort och den fungerade utan problem.

Jag tycker faktiskt att åskväder kan vara riktigt fascinerande. Naturens eget fyrverkeri. Men det är klart att det också kan skada både människor, djur och egendom och det är ju så klart nackdelen med detta väderfenomen. Så slutade alltså dagen med blixtar och dunder. Förhoppningsvis kommer de inte tillbaka under natten, utan vi får sova i lugn och ro.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229