Besök i vår vackra huvudstad

Stockholm är faktiskt en av de vackraste huvudstäder jag vet, oavsett årstid. Fast just nu är det en himla rör mellan riksdagshuset och Tegelbacken pga av ett omfattande byggnadsarbete.

I dag hade jag förmånen att besöka vår fina huvudstad. Jag åkte med 07.10-tåget till Stockholm och fick frukost på tåget.

Jag älskar att åka tåg. Det är bekvämt och man tar sig från centrum till centrum utan krusiduller. Tågresan till Stockholm tar också lagom lång tid med sina ca 4 timmar. Man kommer ingenstans, kan koppla av, sova en stund, jobba, läsa osv. Det är slitsammare att flyga tycker jag.

Jag var uppe i Stocholm kl 11.34 (i rätt tid enligt tidtabellen) och hann äta lunch i lugn och ro. Sedan blev det en 15 minuters promenad till Grand Hotell där vår nätverksgrupp  träffas.

Det var alltså nätverket för Ekonomisk kriminalitet som träffades. Det vill säga försvarare som åtar sig uppdrag när det gäller ekonomisk kriminalitet. Vi träffas genom arrangemang av JUC fyra gånger om året. Det brukar vara mycket bra föreläsare/föredragshållare och det är trevligt att träffa kollegor från olika delar av landet. Dock är det mest Stockholmsadvokater där. I dag var vi emellertid flera skåningar.

I dag var det advokaten Carl Svernlöv från Baker McKenzie som talade på temat Ansvar och ansvarsfrihet inom aktiebolagsrätten.

Damtoaletten på Grand Hotell - en tjusig historia

Kl 18.23 skulle mitt tåg till Malmö gå, men pga något fel på dörrarna så kom vi inte iväg förrän kl 18.45. Det var dock lugnt med det, fast det var kallt att stå och vänta på perrongen. Lite skillnad mot den sköna vårvärme som det var innan på dagen.

Jag promenerade både till och från Grand hotell och tyvärr kände jag av min knäskada som jag åsamkade mig för någon vecka sedan i samband med träning. Jag tog det lugnt första veckan, men var sedan igång igen i förra veckan. Inte minst i tisdags som jag berättade om i min förra blogg. Det var nog lite övermodigt att ta i som jag gjorde och nu straffar det sig. Så jag fick ”ta skeden i vacker hand” och avboka morgondagens träningspass. Nu får nog knäet vila ett tag. Attans!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229