Back in business again

Jaha efter fem veckors semester, fyra i Australien och en i Sverige/Ivö, var man så tillbaka på jobbet igen. Jag kunde inte upptäcka något semesterbus från personalens sida, om man inte ska räkna alla akter som låg fram och där det hade inkommit handlingar eller det hade varit någon kontakt med klienten. Rummet dignar av akter som ska tas om hand på ett eller annat sätt.

Jag tog mig dock tid att njuta av den underbara utsikten över Öresund och vår vackra bro. Jag kunde också konstatera att bygget av trädäcket nedanför har kommit en rejäl bit på väg under dessa fem veckor som jag varit borta. Det kommer säkert att bli kanonfint inför den kommande sommarsäsongen.

Till det av akter dignande rummet kom att det var inbokat både telefontider och besök, samt att flera klienter – som visste att jag skulle vara tillbaka efter semestern idag – hörde av sig. Varje klient tror att man har tid just för honom/henne på första dagen efter semestern. Så här första dagen efter semestern känns arbetsbelastningen överväldigande och aktberget oöverstigeligt. Nåväl det reder sig säkert. Dessutom har jag bestämt att jag ska jobba på torsdag, som ju är en röd dag, och halva fredag då det är ”klämdag” och kontoret är stängt. Det ska säkert reda upp sig. Det brukar det alltid göra.

Under lunchen fick vi se dagens hjälte ”in action”. Det var Dennis från restaurangen som räddade en hel hög med ankungar medan ankmamman oroligt vankade fram och tillbaka på trädäcket. Vi gav honom en stor applåd efter väl förrättat värv.

Måndagar har vi öppet till 18.30. Ofta brukar jag sitta kvar på kontoret betydligt längre än så. I dag var jag dels helt slut när klockan började passera 18.30, dels behövde jag åka till Emporia för att köpa studentpresent till en student som vi är bjudna till på onsdag. Så sagt och gjort. Jag lämnade kontoret strax innan sju och åkte till Emporia och en halvtimme senare satt jag i bilen igen. Det gäller att vara effektiv, att veta vad man ska köpa och var och fokusera på det.

Under semester gick jag upp sex kilo. Sex kilo på fyra veckor! Hur är det möjligt? Tja vi har levt gott. Druckit gott och ätit gott och inte rört överdrivet mycket på oss. Det blev väl bara 7-8 promenader på fyra veckor och ingen annan träning. Sådant straffar sig så klart. Jag är väl medveten om det, men kände också att jag behövde den där totala avkopplingen. Så jag tog själv besluten och får också ta konsekvenserna så klart.

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem och jag har delvis återgått till bättre vanor. På en vecka har jag gått ner 1,2 kg utan att egentligen göra särskilt mycket för det.

I morgon var det meningen att jag skulle ha träff med min Vikt-PT och väga mig, men det kändes ganska meningslöst eftersom jag vet att vikten har gått upp. Bättre då att återgå till bra mat- och träningsvanor och att återkomma när resultatet är bättre.

På tal om träning så kände jag mig som sagt helt slut när jag lämnade kontoret och inte kändes det bättre efter besöket på Emporia. Då skulle jag naturligtvis åkt och träna men jag var verkligen helt slut och kände att det inte var att tänka på. I kväll blir det tidig sänggång, helt klart.

I morgon blir det nya tag och – Back in business again

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229