Avkopplingshelg

Jag kan konstatera att det är över en vecka sedan jag bloggade senast. Tiden efter återkomsten från semestern har varit galen. Alla har varit överfyllda med arbete och jag har fått ta kvällarna till hjälp för att hinna med allt.

Nu har vi i vart fall unnat oss en härlig långhelg i vår husvagn på Ivö. Vi har fått se det underbara körsbärsträdet blomma. En fantastisk syn, som vi tyvärr missade förra året.


Det är något speciellt när fruktträden blommar i Skåne. Först ut är just körsbärsträdet som blommar nu i maj sedan kommer plommon, päron och äpplen - beroende på om det är tidiga eller sena sorter.

Att frukträdens blomning är fantastiskt på Österlen och i Kiviks trakten vet de flesta. Att det även finns ett överdåd av blommande fruktträd kring Ivö, t ex vid Vånga, vet kanske inte så många. I Vånga finns många äppelodlare och trakten runt Vånga bildar, tillsammans med Österlen i sydvästra Skåne, Äppelriket.

Den som inte varit vid Villands Vånga och på Ivö ska absolut ta en tur dit. Som vackrast är det faktiskt nu på våren, men även sommaren bjuder på fantastiska naturupplevelser.


Den segdragna och långa vintern till trots har nu äntligen våren kommit till oss på riktigt. I helgen har vi haft underbart väder, fast kvällarna har ju förstås varit kyliga. På ett sätt är det väl bra att vi plötsligt inte har sommartemperaturer. Då har vi möjlighet att under en längre period njuta av våren och det särskilda ljus som våren ger oss.


Bara så här underbart grönt är det på våren. När träden just har börjat slå ut, bladverken ännu inte täcker och solensstrimmor silar igenom bladen. En underbar syn. Bilden tog jag i morse när jag gick upp från badbryggan på Ivö efter att ha badat bastu och badat i det 12-gradiga vattnet.


Det är något speciellt med vår härliga naturcamping på Ivö. Dit kommer man med landsvägsfärjan Karna och där kan man koppla av och njuta av naturen. Även om man, som jag, har lite arbete med sig så är det ändå avkoppling som är honnörsordet på Ivö. Avkoppling och umgänge med goda vänner.


T ex kan man, vid vackra kvällar, njuta av solnedgången nere vid vår båtbrygga. Där har vi tillbringat många kvällar under alla år vi varit "säsongare" eller "långliggare" på campingen.


Efter den långa och kalla vintern, och en förhållandevis kall vår, hoppas jag nu att sommaren ska bli fantastisk - precis så som en svensk sommar, när den är som bäst, kan vara.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229