Avkoppling och njutning - och funderingar om framtiden

Denna helg har vi varit på vårt paradis här i Sverige (vi har ju många paradis runt om i världen), nämligen på Ivö vid Kristianstad.

I fredags när vi skulle packa och köra iväg, packade jag också mina gympaskor med ambitionen att jag skulle promenera en gång om dagen. Jag promenerar ju helst på morgonen, särskilt när det är varmt, så ambitionen var att promenera både lördag- och söndagmorgon.

Förmodligen hade jag sömnbehov för på lördagen vaknade jag strax efter åtta. En promenad på ca 3 km tar ca 30 minuter. Vår bastu på Ivö är öppen mellan 7 och 9 och det var bara att konstatera att jag inte skulle hinna både promenaden och bastun. Jag valde bastun.

Att komma ner till badbryggan en härlig morgon, när solen lyser och sjön ligger stilla är så underbart, och något som jag inte vill gå miste om.


Att få njuta morgonbadet och bastun är en av de saker som jag uppskattar mest med vår vistelse på Ivö. Därför valde jag morgonbadet, framför morgonpromenaden. Ett helt medvetet och övervägt beslut. Dessutom njöt jag fullt ut av morgonbadet och den därpå följande frukosten i solen med maken.

En del av lördagen ägnade vi åt att riva sommartältet ...


... och sätta upp soltaket (som en sluss både mot regn och sol) i stället.


Det har varit en härlig och avkopplande helg. Sådan som man behöver för att ladda batterierna och orka med en ny, intensiv, arbetsvecka.

Det har varit mycket diskussioner under helgen med våra husvagnsvänner om när man tänker gå i pension och hur man tänker kring pensionen. Jag (och Sven) var nog de enda som kände att vi vill arbeta efter 65 år. Sven blir ju 67 år i år och har inte trappat ner på något sätt. Själv blir jag 60 år nästa år och har inte, som det känns idag, någon tanke på att gå i pension vid 65 år. Tvärtom känns det som att jag skulle vilja jobba till minst 70 år, om jag får ha den mentala förmågan i behåll.

Jag startade ju en ny karriär (som egen företagare och innehavare av en juristbyrå) 2006, när jag var 52 år, och blev advokat fyra år senare, 2010, då jag var 56 år. Därför känns det som att jag gärna vill fortsätta i mitt "nya yrke" ett antal år. Drar jag mig tillbaka vid 70-års ålder har jag i vart fall varit verksam advokat i 14 år.

Detta är planeringen, sedan får vi se vad livet har i beräkning för mig.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229