Australien - dag 7

Söndag och vilodag. Fast när man har semester är ju alla dagar vilodagar. Dagen börjades med att Annelie och jag gick en morgonpromenad på 3,5 km. Hon visade mig nya vägar och ytterligare en sjö, så nu kan jag variera mina promenader ytterligare.

Sedan åt vi frukost alla tillsammans och njöt av söndagsvilan. Annelie och jag åkte och shoppade. Det var meningen att det skulle köpas mat, men vi åkte till ett shoppingcenter där det fanns lite av varje. Så det blev två toppar, en klänning och ett par skor. Mina glasögon, som gick  sönder i går, blev reparerade gratis hos optikern. Sedan blev det matinköp.

Till lunch gjorde vi kycklingsallad med bl a sallad plockad i trädgården. Annelie och Morgan har en fantastisk köksträdgård. Nu är det början på hösten här och de har planterat nya tomater!

Vid 16-tiden åkte vi in till Perth. Morgan hade fått en flygupplevelse i födelsedagspresent av sin mamma. Han fyller år den 5 april, men hade inte utnyttjat presenten tidigare. Nu fick vi följa med som passagerare med kapten Morgan. Vi upplevde två starter och två landningar. Den ena landningen  vara i Honolulu på Hawaii. Kul upplevelse. Diane, Morgans mamma, och hennes man Glen, var också med.

Sedan gick vi alla och åt på en populär kinesrestaurang. Vi tog in sex olika rätter + ris, som vi delade systerligt och broderligt. Efter en liten promenad i de asiatiska kvarteren skiljdes vi åt och Sven, Annelie och jag gick till nästa begivenhet för kvällen. En utomhusbiograf på toppen av ett p-hus.

På taket av p-huset hade man inrättat en miljö med palmer, biostolar i form av solstolar, konstgräs, husvagnar från vilka det såldes både biljettern och popcorn samt dricka. Allt gav en 50-talskänsla. Vi såg komedin "This is 40". Den handlade om ett äkta par, gifta sedan ett antal år och med barn, som närmade sig 40-årskrisen. En rolig film med, naurligtvis, ett lyckligt slut. Vilken känsla att sitta i den ljumma natten, i en skön solstol och se en film.

När vi sedan skulle ta oss ut från p-huset tog det en stund, eftersom alla skulle åka samtidigt. Konceptet att arrangera utomhusbiograf på ett p-hus är smart. Man säljer p-biljetter och biobiljetter på kvällen, när kanske inte så många parkerar normalt. Dessa utomhusbiografer hålls fredag-lördag-söndag varje vecka.

Som vanligt avslutade vi kvällen ute på uteplatsen. Det gäller att njuta. Vi Sydsvenskans nättidning kan vi konstatera att det väntas snöstorm i Skåne i morgon, tisdag. Den är vi glada att vi slipper.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229