Australien - dag 6

Idag vaknade jag före alla andra (det är ju lördag och inte arbetsdag) och kände mig riktigt utvilad. Låg en stund och övervägde med mig själv om jag skulle eller inte. Till slut bestämde jag mig för att -  Jo, jag ska!

Så jag steg upp drog på mig träningskläderna (under tiden vaknade Sven) och satte igång Run Keeper. Jag gav mig ut runt lilla sjön i South Lake. Det var en härlig morgon. Cirka 22 grader, lite vind, sol. Precis lagom att gå i shorts och linne. Jag mötte andra morgonjoggare och morgonvandrare, hundägare på promenad med sina jyckar och ett gäng som höll på med morgongympa. Som vanligt här i Australien hälsade alla glatt. Människorna är verkligen trevliga här. De små sjöarna består av två sjöar, en stor och en liten. Bredvid ligger ett sportcentra med tennis- och fotbollsplaner bredvid. Det blev en skön promenad och jag gick två varv runt stora sjön.


När jag gått ett varv kände jag att jag fått skoskav. Skulle jag avbryta promenaden och gå hem igen? Nej, jag hade redan ont och skoskavet var redan där, så jag kunde lika gärna gå ett varv till. Totalt blev det 3,5 km. Härligt att komma igång igen med mina promenader. Nu är jag på gång!

När jag kom tillbaka hade även Annelie och Morgan vaknat och såg förvånat på mig. Har du redan varit ute? Sedan åt vi frukost tillsammans och satt naturligtvis på uteplatsen, där det nu var 28 grader varmt.

Annelie var tvungen att arbeta några timmar med att läsa korrekturet på den nya tidningen, Morgan klippte gräs, Sven solade och jag fick inspiration (kanske av morgonens promenad) och skrev ett blogginlägg till Advokatbyrån Limhamnsjuristens blogg. Nu ligger det som ett utkast, för de andra juristerna att godkända.

Sven och Morgan åkte till Licquor store och köpte vin m.m. Till lunch blev det fantastiska kebab, fyra olika sorter. Grannen Ute, som ursprungligen är från Tyskland, kom in på en visit. Liksom en vän till Morgan, Wess. Det är så man gör här.

Sent på eftermiddagen gjorde vi oss i ordning och begav oss till krabbfestivalen i Mandurah.


Festivalen var uppbyggd runt sjön i Mandurah och inbegrep allt från, mat, tingeltangel, vattensporter, tivoli m.m.


Vädret var, så klart, underbart och vi stannade till mörkret fallit. Vi åt en jättegod paella med bläckfisk, chorizo och krabba. Lite primitivt matintag, men trevligt.Kvällen avslutade vi med småprat och lite vin på uteplatsen. En svag vind kändes då och då och temperaturen var vid 22.30-tiden 25,5 grader. Underbar kväll för oss men australiensarna påstod att det kändes lite kyligt. Tänk om vi hade haft sådana kvällar hemma i Sverige hela sommaren, men tyvärr är det ju bara några få sådana kvällar hemma.

Ha det!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229