Australien - dag 31

När man vaknar på morgonen slås man, jag gör det i alla fall, av de ljud som är ständigt återkommande och välbekanta.

Hemma på Strandhem hör vi inte mycket ljud in i vårt sovrum (eller överhuvudtaget). Området är lugnt och fridfullt, trots att vi bor i en storstadskommun. Det som möjligen hörs är fågelkvitter eller duvor som kluckar. En och annan gång kan en hund skälla till, men det finns inte mycket skällande hundar.

På Madeira hör vi suset från motorvägen avlägset. Vi hör hundar som skäller, höns som kacklar, kalkoner som kluckar och getter som bräker. När man vaknar till de ljuden vet man att man är hemma på Madeira. På kvällen hör vi också grodornas kväkande.

Här i South Lake hörs också olika ljud. På kvällen spelar syrsorna. På morgonen hörs också suset från en stor trafikled, fåglar som kvittrar, kråkor som kraxar. På vardagarna, när Annelie och Morgan jobbar, hör vi när Morgan öppnar körgrinden, startar sin lastbil och kör iväg. Vi hör när Annelie kör igång juicepressen och gör en god morgonjuice på morot, selleri, äpple och ingefära. Hårfönens ljud vittnar om att hon snart är klar att gå till jobbet och strax därefter knackar hon på dörren och kommer in och pratar en liten stund och pussar oss adjö. Det är mysiga och välbekanta ljud.

Det finns emellertid ett ljud här som är väldigt irriterande. Grannen har två hundar, varav en någon slags vallhund. När grannen (dvs mannen i familjen) går till jobb släpps hundarna ut och börjar skälla. Detta sker vid 06.15 och sedan får hundarna stå och skälla ca en timma, innan de släpps in av frun i huset. Morgan och Annelie har sagt till dem att hundarnas skällande är störande och irriterande, men trots det låter de det fortgå. Man kan emellertid ringa till kommunen och klaga och då får kommunen ta tag i saken. En sådan anmälan kan vara anonym, så de som blir anmälda behöver inte veta vem som har klagat. Fast det är ju kanske inte så svårt att räkna ut, t ex om en granne påpekat detta tidigare.

Denna näst sista dag tillbringade vi i lugn och ro hemma. Det var mulet, men varmt (ca 30 grader i skuggan). Emellanåt kom solen fram mellan molnen. Trots att det är mulet blir man ju ändå solbränd, så vi ägnade dagen åt att bygga på vår färg.

På sena eftermiddagen började vi packa och sortera ut det som vi ska tvätta. I morgon blir det "stora tvättardagen". Skönt att ha allt med sig rent och att slippa börja tvätta när man kommer hem.

Vi åt gott lamm med rödbetsbulgur och sås på fetaost, yoghurt och vitlök. Alla lade sig tidigt och kl 22.00 var det släckt och tyst i huset.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229