Australien - dag 27

Vi åt frukost i lugn och ro och satt sedan och njöt av vädret. Jag kan aldrig tröttna på detta underbara klimat. Med den vinter och vår vi haft i Sverige i år får man bara hoppas att sommaren blir underbar. För visst kan svenska sommaren vara helt fantastisk.

Vi skulle kompletteringshandla och följde med Annelie till en helt otrolig affär med en fantastisk grönsaksavdelning. Affären har öppet 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan.

Killarna satte igång med att snygga till på tomten vid den nya muren och Annelie och jag förberedde maten. På min lott låg, naturligtvis, att garnera smörgåstårtorna. Jag blev riktigt nöjd med resultatet. Det är många år sedan jag gjorde smörgåstårtor och det var riktigt roligt och inspirerande. Här kommer "recepten". Jag skriver inga måttangivelser för jag körde på "frihand".

Fisk- och skaldjurstårtan:
Lager 1 - tonfisk, rödlök, Philadelpiaost, riven pepparrot
Lager 2 - hackade räkor, hackade ägg, majonnäs, crème fraîche, dill
Garnering - räkor, rökt lax, hackad spenat, citron, skivade ägg, tomat, gurka, gröna oliver

Skinka- och osttårtan:
Lager 1 - rökt skinka, majonnäs, keso, dijonsenap
Lager 2 - Philadelpiaost, crème fraîche, basilika, soltorkade tomater
Garnering - skinka, salami, ost, hackad ruccola, ananas, tomat, gurka, svarta oliver

På båda tårtorna gjorde ja en blandning av crème fraîche och Philadelpiaost som jag bredde på som grund.

Tårtorna blev mycket uppskattade, vilket naturligtvis var jätteroligt. Det är ju faktiskt speciellt svensk med smörgåstårtor. Roligt att kunna införa en del av vår matkultur till Australien.

Det var bjudet till kl 4 pm och Sven och jag blev lite nervösa över att tiden rusade iväg. Vi hade dock inte behövt oroa oss. De första gästerna kom strax innan fem och sedan droppade det.  Folk till långt fram på kvällen. Sammanlagt var vi 20 personer.

En trevligt kväll med skönt väder, även om det blev lite blåsigt fram mot natten. Detta löstes med att vi fällde ner plastsidorna vid uteplatsen och så satt vi lugnt och varmt igen.

Nu återstår fem dagar här. På torsdag kväll lämnar vi detta underbara land och våra kära här.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229