Australien - dag 25

Vi vaknade till ytterligare en underbar morgon och en strålande utsikt över sjön. När alla hade vaknat gick vi gemensamt till frukostbuffén. Den var naturligtvis lika bra som gårdagen. Annelie lyckades dessutom fånga ett bord utomhus. All var fullbordat.

I dag gick färden till en ny strand, Little Parakeet Bay, som var en liten och mysig strand på öns norrsida. Det fanns inte mycket folk där och vi skapade oss en "boplats" där bland klippor och sand. Det kändes som att vara på en grekisk ö. Vattnet var lika bra som på sydsidan. Detta blev en favoritstrand för oss alla, där man kunde känna sig privat, trots att människor som var ute på cykeltur stannade till, tog ett bad och sedan körde vidare.

På Rottnest Island får man inte, som privatperson, köra med motordrivna fordon. Det är bara nyttotrafiken (bussar, renhållningsfordon, servicepersonal, polis och ambulans osv) som får köra här. För turister och andra besökare är det cykel eller apostlahästarna som gäller. Man gör mycket för att bevara naturen och djurlivet så intakt som möjligt. Det gör att naturen här är så underbar och orörd. Tyvärr ser man ändå att människor lämnar kvar sitt skräp, trots att det finns utsatt sopkärl överallt vid alla stränder. Människan är verkligen naturens största fiende.

Efter några timmar och lunch på stranden gick vi bort till Geordie Bay, en sträcka på ca tre kilometer. Där tog vi en iskaffe och sedan tog vi bussen till Thompson Bay. Vi gick till hotellets pool och tog ett dopp där. På vägen dit gick Morgan och jag in i det lilla kapellet bredvid hotellet. Efter poolbadet blev det ett par öl på balkongen.

Efter dusch åt vi en god, trerätters middag, på hotellets restaurang för att "förfira" Morgans födelsedagen och sista kvällen på Rottnest.

Vi förvånade oss över servitören Chris, från Nya Zeeland, och hans udda beteende. Den mannen verkar inte ha någon restaurangutbildning och han går över alla gränser. Är emellanåt direkt ohyfsad. Vi vet inte om han menar det, eller om han försöker vara rolig. Ett exempel är när vi tog ett dopp i hotellpolen. Morgan, som inte gillar klarat vatten, satt på en bänk vid poolkanten. Chris sade då till några andra gäster som han serverade att Morgan inte badade eftersom han hade baksmälla!
När han serverade middagen krånglade han till det, så att de var på väg ut med varmrätten medan vi höll på med huvudrätten. Han tog inte bort förrättstallrikarna innan han bar in huvudrätten och han kom inte med vinet förrän efter det att vi fått in maten. Det fick till följd, eftersom vi skulle provsmaka vinet och han föreslog ett annat vi, som vi också provsmakade innan vi bestämde oss, att maten kallnade.
Sedan frågade han om vi ville gå med honom på puben, efter det att han slutat kl 22.
Verkligen en märklig man. Vi blev inte kloka på honom.

Förutom Chris har vistelsen hjärta varit helt underbar. I morgon åker vi hem för att fira Morgans födelsedag. På lördag blir det födelsedagsparty.

Efter maten blev det en promenad innan sängdags. Det är skönt att ta en kvällspromenad efter middagen.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229