Australien - dag 24

Vi sov gott i vår säng och vaknade vid 8-tiden, pigga och utvilade. Det hade varit en varm natt, men med balkongdörren öppen och bara nätfönstret fördraget samt takfläkten på högsta hastighet, blev det en dräglig sovtemperatur.

När alla vaknat och var klara med morgonbestyren gick vi ner till restaurangen, där det var framdukat en härlig frukostbuffé. Vi åt en rejäl frukost och gick sedan och packade strandväskorna. Sedan gick vi och köpte lite lunchbullar och gick till busstationen. Där visade det sig att biljettståndet var stängt, så Annelie och jag gick till Visitor Center och köpte vars en tredagarsbiljett. Sedan återvände vi till busstationen lagom till att bussen skulle gå. Klockan hade nu hunnit bli 10.30.

Bussen man åker med går runt ön. Rottnest Island är 11 x 4,5 km stor, dvs ca 49,5 kvadratkilometer. Nu är förstås inte ön fyrkantig, utan långsmal, så den totala ytan är betydligt mindre än så. Bussen går bara på ena hållet och man får snällt åka med hela rundan, oavsett var man går av eller på. Hela rundan runt ön ta 45 minuter och det är 18 olika stopp. Man kan gå på och av var man vill och bussen kommer ungefär en gång i timmen. Första bussen går 8.30 och sista går från huvudhållplatsen (The Main bus stop) kl 15.30 (3.30 pm).

Vi bestämde oss för att åka till Salmon Bay, det var den stranden där Sven och jag var förra gången vi var här (september 2010). Det är en underbar långsträckt strand med vit härlig sand. Vi tillbringade hela dagen där med sol och bad. Morgan strandsurfade och han och Annelie var också ute och snorklade. Sven och jag tog en långpromenad längs vattenbrynet. Jättehärligt! Till lunch gjorde vi bullar av den inköpta cesarsalladen, ost och dressing.

Vi stannade vid Salmon Bay till kl 15 och därifrån med bussen som kom 15.12. Det var verkligen en härlig dag. Vi svenskar blev bruna, men australiensaren Morgan, som normalt jobbar med t-shirt på, blev röd!

När vi kom tillbaka gick killarna till hotellet och Annelie och jag gick för att köpa dricka. Vi tittade in i klädaffären som hade rea med 50 %, men det var fantasipriser och dyrt även om det var rea. Man kan konstatera att ingenting är billigt på Rottnest Island. Vi köpte det vi skulle vad gäller drycker och tillbaka på hotellet satte vi oss på Annelies och Morgans balkong (för att slippa Gilbert) och åt glass samt drack ett par öl.

Morgan hade bokat bord för oss i hotellets restaurang och det visade sig vara en fullträff. Priserna var lägre än på gårdagens restaurang. Man satt vid bordet, blev föredömligt serverad och maten var god. 

Vid bordet bredvid oss satt en barnfamilj, med fyra barn. En av pojkarna fyllde år och till dessert kom det in en tårta med ljus och alla sjöng för honom. De orkade inte äta upp hela tårtan själv och erbjöd övriga gäster en bit. Så vi fick dessert utan kostnad. Restaurangens kaffemaskin hade gått sönder i går och man kunde bara erbjuda snabbkaffe. Vi ville ha det ändå och kaffet kostade inte heller oss något.

Vår nattportier Todd, visade sig servera i restaurangen. Han jobbade också vid frukosten på morgonen. Egentligen var han barrister, men kaffemaskinen var som sagt sönder, så nu fick han göra annat i stället. 

Efter middagen gick vi en promenad ner till båtbryggan. Det var skönt att röra sig lite efter maten. Kvällen avslutades med en drink på Annelies och Morgans balkong. Det var en underbar, ljummen, kväll och tusen stjärnor glimmade på himlen och utlovade ytterligare en fin morgondag. 

När Sven och jag drog oss tillbaka till vårt rum avslutade vi med ett glas rosevin, med jag skrev denna blogg. En sak är säker Rottnest Island är paradiset på jorden.

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229