Australien - dag 23

Sven och Morgan kunde inte avstå. De jobbade in i det sista. Började klockan åtta och jobbade fram till klockan 10. Det innebar att vi fick ta taxi till Freemantle för att hinna med båten som gick kl 11.30. Vi hann dock i tid och kom med båten.

Båtturen från Freemantle till Rottnest Island tar bara 30 minuter och snart gick vi i land på denna underbara ö. Vi  kunde checka in kl 13 och gick därför direkt till hotellet, där vi fick våra rum (14 och 20). De låg på bottenvåningen med utsikt ut mot gatan och busshållplatsen.

Efter att ha packat upp gick vi och åt lunch och besökte öns livsmedels- och "bottle shop". Efter att ha varit "hemma" med inköpen bytte vi om och gick ner till stranden. Där tillbringade vi ett par sköna timmar med sol och bad.

Vi återvände till hotellet för dusch och ombyte inför middagen. Då upptäckte Morgan bristerna i deras rum; mögel i duschen och en krossad duschvägg. Han gick och påpekade detta och fick löfte om att få uppgraderat rummet, men då förklarade han att vi alla skulle bo bredvid varandra. Så, vi skulle alla få uppgraderat till rum med sjöutsikt.

När vi tog kvällsdrinken kom fler Quokkas och besökte oss. De var riktigt närgångna och gillade våra  solrosfrön. De försökte t o m komma in i rummen.

Vi gick och åt en hyfsat god middag på Rottnest Hotel Restaurang, som ligger vid stranden. Servicen var dålig (Morgan fick rycka i som servitör) och maten var dyr. När vi kom tillbaka till hotellet packade vi och sedan kom Todd och hjälpte oss att flytta. Vi hamnade i rum, som var dubbelt så stora som de andra, på andra våningen med balkong.

Vi firade rumsbytet, som verkligen var en uppgradering, med en drink på vår balkong. När vi satt där började grannen tjata med oss. Det visade sig att han, som hette Gilbert, var riktigt tjatig och ganska översittaraktig. Vi blev riktigt trötta på honom till slut, vilket även hans fru blev, men till slut lyckade vi komma ifrån hans tjatande.

Så skulle vi alltså sova första natten  på Rottnest Lodge, nu i rum 62 och 63. Tack för det Morgan!

Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229