Australien - dag 10

Det var faktiskt en halvmolning, men varm, dag idag. En perfekt dag för trädgårdsarbete. Vi hade lovat Annelie och Morgan att höst så. Köksträdgården deras, och efter frukosten tog vi oss verket ann. Det blev två timmars trädgårdstjänst och när vi var klara hade vi sått: rädisor, morötter, kål, rödbetor, ärtor och olika kryddväxter. Tänk att kunna höstså (det är ju höst här nu) allt det och sedan kunna skörda senare under hösten och på vintern. Det är verkligen avundsamt att bo ett land med detta klimatet och att slippa is, snö och kyla.

Efter lunch bestämde vi oss för att bege oss ut på en cykeltur. Det finns en större sjö i närheten och den tänkte vi cykla runt ( ca 7 km). Allt gick bra tills vi upptäckte att vi kom fram till samma ställe där vi varit en stund tidigare. Då hade vi alltså cyklat ett varv runt sön, men hade inte riktigt koll på var vi befann oss. Vi ändrade riktning och körde dit vi trodde att vi skulle. Efter ett tag, och efter att ha kört över ett häftigt backkrön, insåg vi att vi var vilse. Så vi ringde Annelie som försökte  lokalisera var vi var. Det var inte det enklaste, men till slut förstod vi att vi kört på fel håll, så det blev till att vända och köra över det där sugande backkrönet igen. Efter ytterligare ett par samtal och efter att ha frågat några förbipasserande kände vi igen oss och tog oss hem igen.

Run Keepern var på, men jag hade pausat den vid första telefonsamtalet med Annelie. När jag väl kom på det hade vi nog kört minst 5 km. Den visade på 14 km när vi kom hem, men det var nog snarare 20 som vi cyklade.

På kvällen var vi med Annelie på en guidad kvällstur i Freemantels gamla fängelse. Det var en intressant och "fängslande" tur, som bjöd på flera överraskningar.

Hemma igen blev det lite vin på uteplatsen, innan vi trötta och lite mörbultade efter cykeläventyret gick och lade oss.

Ha det bäst
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229