Att vara tacksam

Läser just nu en intressant bok - Magin - av Rhonda Byrne. Boken handlar om att känna tacksamhet för det man har och inte gräma sig över det man inte har. Det handlar om att tänka positivt och undvika de negativa tankarna (har ni hört mig säga detta tidigare?)

Oavsett om man är religiös eller inte (och det är jag inte) så kan man finna mycket visdom i Bibeln. I Matteusevangeliet 13:12 och 25:29 står det "Ty den som har, han skall få, och det i överflöd, men den som inte har, från honom skall tas också det han har."

I boken kan man också hitta ett citat från Buddha:
"Låt oss stiga upp och vara tacksamma,
för även om vi inte har lärt oss så mycket i dag har vi åtminstone lärt oss lite grand,
och även om vi inte har lärt oss lite grand, har vi åtminstone inte blivit sjuka,
och om vi har blivit sjuka har vi åtminstone inte dött,
så låt oss alla vara tacksamma."

Det finns mycket att vara tacksam över; sin familj, sitt arbete, sitt hem, sina talanger, sina vänner, sin hälsa, livet. Ja när man sätter sig ner och tänker vad man har att vara tacksam för så är det oändligt med saker.

Varför då gå och tänka negativa tankar och längta efter det man inte har, när man kan känna tacksamhet över det man har. Om man tror på universums magi kommer det då att hända att det man inte har det får man - Var och en som har (tacksamhet), han ska få, och det i överflöd .....

Ha det bäst och var tacksam för det du har!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229