Att vara produktiv

Ja "munken" säger att man ska leva ett produktivt liv och jag håller med till fullo. Det som stressar mig mest är att ha för lite att göra. Jag har upplevt det vid några (tack och lov) enstaka tillfällen under mitt yrkesliv. Värre finns inte.

Än mer stressande är det att som egen företagare inte har tillräckligt att göra. När telefonen inte ringer, när posten bara innehåller reklam och fakturor. När inga nya ärenden/beställningar osv kommer in.

Men just nu är min tillvaro nästan galet produktiv, eller vad ska man säga, fylld med arbete. Trots detta känner jag en sådan harmoni och ett stor lugn. Oavsett vad som händer (och det gör det!) så löser jag varje "problem" efter hand som det uppstår. Hetsar inte upp mig, utan djupandas och går vidare.

Jag är så oerhört tacksam för att jag lagt grunden för detta genom min Mentala Träning, men inte minst är det "munken" som hjälpt mig till detta tillstånd. Jag har skaffat mig rutiner i vardagen som verkligen är till hjälp mot stress och som gör att jag, oavsett vad som händer, håller mig lugn och sansad.

Jag har ambitionen att varje morgon gå en promenad (snabb, s k Power Walk) på 2-3 km. Det tar 20-30 minuter och är väl använd tid. Efter en sådan promenad svettas jag härligt och känner att endorfinerna vaknar till liv.

Ibland, av tidsbrist, väljer jag bort morgonpromenaden. Det kan bero på att jag ska vara på en tidig förhandling, men klient möte innan, eller att jag behöver en stund på morgonen innan alla andra har kommit och innan telefonerna börjar ringa. Det känns inte riktigt bra, men samtidigt är det mitt eget, medvetna val.

Jag ger mig själv en avslappningsstund varje morgon - visserligen i bilen på vägen till jobbet - men bättre än ingenting. Då lyssnar jag till avslappnande musik på Klassisk morgon på P2, andas med magen och slappnar av. Jag uttalar också mina tre mantran - högt. Det ger mig en bra start på dagen.

Så klart finns det mycket mer att göra, för att följa "munkens" råd fullt ut. Men man måste ta en bit i taget och jag känner att jag verkligen är på gång med det.

Det jag gör nu kommer att leda till fantastiska förbättringar och möjligheter i framtiden och då måste man också försaka vissa saker. Men jag vet - min tid kommer!

Ha det bäst!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229