Att vara nöjd och tacksam

I dag hade jag bestämt att vakna tidigt, ta en morgonpromenad, äta frukost och komma tidigt till kontoret och få gjort jättemycket där. Samtidigt tänkte jag att klockradion ska få vara tyst på söndagsmorgonen, jag vaknar ju säkert ändå.

Mycket riktigt vaknade jag klockan sex, gick på toaletten, lade mig igen och sov till åtta. Kroppen ville annat än knoppen. Måste erkänna att det var ganska skönt med en vilomorgon. Det blev ingen promenad, men en god frukost. Sven bestämde sig för att göra en ”vitamindrink” till oss. Den blev riktigt god och var full med en massa nyttigheter.


Det blev en riktigt god och nyttig frukost, som jag åt i lugn och ro. Varför stressa på morgonen. Jag älskar att ta det lugnt på morgonen och det brukar ta mig ett par timmar att bli klar för att åka till jobbet.

Jag var inte på kontoret förrän vid 09.30 och sedan ägnades resten av förmiddagen åt inplanerat arbete, en hel del tankearbete och funderande och t o m ett telefonsamtal med ett eventuellt vittne.

Under dagen fick jag också till en sak som jag känner mig synnerligen nöjd med. Vad det är kan jag tyvärr inte gå in på just nu, men det är något riktigt positivt och jag hoppas att det kan genomföras som jag tänkt. Jag ska bara invänta en bekräftelse på en av detaljerna.

Jag beställde också en del böcker som jag gärna vill läsa (någon gång när jag får tid). Men att ha dem hemma i bokhyllan gör det i vart fall lättare att komma till skott och läsa dem.

Jag gick hem hyfsat tidigt och sedan tillbringade jag större delen av tiden åt att hitta en resa till Kap Verde som inte var hutlöst dyr och där flygresorna hade vettiga tider. Det gick inte så bra, trots att min envishet satte in rejält. Tur att jag hade skrivit kallelsen till morgondagens enhetsmöte innan jag började resesökandet, för jag höll på så länge att datorn dog eftersom batteriet tog slut.

Mitt i allt detta kände jag mig trots allt synnerligen nöjd med min dag. Jag kände också tacksamhet över att livet är så snällt mot mig just nu. Det är så många som lever i ett riktigt helvete av olika anledningar; dåliga förhållanden, ekonomiska problem, arbetslöshet, sjukdom, sorg osv. Därför ska man vara tacksam för det man har och just av livet här och nu.

Nu ska jag följa mina egna nya principer och lägga mig i tid.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Visst har vi mycket att vara tacksamma förnouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229