Att tillföra energi - för att orka träna

I dag blev jag verkligen varse hur viktigt det är att tillföra energi (läs föda) för att orka träna.

Oavsett om man anser att viktminskningen eller träningen är det primär, så måste man äta tillräckligt och rätt för att orka träna. När man tränar med PT ställer det större krav på uthållighet, eftersom man blir peppad hela tiden. För mig med en enorm "vinnarskalle" blir peppningen en extra sporre som innebär att jag anstränger mig ännu mer.

I dag var det dags för ett PT-träningspass utomhus. Det hade varit mycket att göra på jobbet. Kylskåpet gapade ganska tomt, för det hade inte funnits tid att proviantera med kvarg, Keso och andra bra födoämnen. Så förutom morgongröten, kyckling + sallad med mycket vattenlösliga grönsaker + lite Keso, och en Kiwi på eftermiddagen, blev det inte mer energitillförsel.

Det straffade sig! Träningspasset blev verkligen segt. Jag hade fått en träningsbana med åtta stationer som skulle utföras två gånger. Efter uppvärmning och första omgången var jag helt slut. Men jag bestämde mig för att köra ett varv till. Vi hade gymets musikbox med oss ut. När regnet kom (det blev ett riktigt ösregn) var vi tvungna att bryta när jag bara gjort en tredjedel av andra varvet. Jag kan säga att jag inte var ledsen för det.

Det bästa är att sedan rannsaka sig själv tillsammans med PT:n: - Varför blev det så här? Så klart blev svaret att jag hade ätit (och för den delen även druckit) för lite under dagen. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med energi för kroppen för att klara ett tufft träningspass. Så gör inte om mitt misstag. Ät något bra mellanmål 1-2 timmar innan träningen.

Det där med att dricka vatten ja. På fråga från min PT om varför jag druckit för lite vatten blev mitt svar:
- Jag har inte hunnit!
Vadå inte hunnit? Jag hörde själv hur dumt det lät. Naturligtvis måste man någon gång under arbetsdagen hinna fylla på sin vattenflaska och att dricka ur den.

Så nu får det bli skärpning både vad gäller mellanmålen och vattendrickandet!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229