Att tänka positivt - att göra livet lättare.

Jag är i grunden en människa som tänker positivt och som ser problem som uppstår som utmaningar och något som ska lösas och inte knäcka en. Vissa människor - särskilt de som inte tänker positivt - tycker säkert att detta förhållningssätt är otroligt irriterande. Inte kan väl en människa vara så positiv? Det är säkert bara som hon "gör sig till"! Men det är faktiskt sådan som jag är. De som jobbar med mig och nära mig vet att jag är en problemlösare. De allra flesta gånger fungerar det också med ett positivt tänkt. Om man inte knäcks av problemen och "stoppar huvudet i sanden" så blir problemen en utmaning och något som man kan lära sig något nytt av.

Det där med att lära sig något nytt varje dag är också något som jag försöker leva efter. En dag då man inte lärt sig något nytt är en förspilld dag. (Fast det där lät ju inte så positivt). Jag tror faktiskt, när man tänker efter att man lär sig något nytt varje dag. Det kan vara stort som smått, men om man tänker efter så är det så och på det sättet utvecklas man som människa varje dag.

Så finns det människor som inte bara saknar förmågan att tänka positivt, att känna kärlek till sina medmänniskor, att glädja sig åt andras framgångar. Människor som av en eller annan anledning fattar agg till någon annan och som, t ex genom sociala medier, gör allt för att såra den personen. Jag upplever att jag har en sådan person i min omgivning. En person som jag har känt i över 30 år. Jag vet egentligen inte vad jag har gjort henne, mer än att vi har väldigt olika åsikter om det mesta. Men tydligen är det något hos mig som retar henne och som gör att hon måste komma med sura och elaka kommentarer.

Men om man nu ska tänka positivt - och det ska man ju eller hur - så kan man se det så att det är bättre att människor är arga och elaka än att de är likgiltiga. Likgiltighet är nog det värsta som kan drabba en människa. Att man inte är tillräckligt intressant för andra.

Jag måste bara illustrera vad det är jag pratar om. Den här dialogen utspann sig i dag på Facebook.

Det är för mig helt obegripligt hur man hela tiden kan göra något i grunden positivt till något fult och negativt. På samma sätt förundras jag över alla de hat-kommentarer som man kan läsa när Annie Lööf "twittrar" eller lägger in inlägg på FB. När även hon hyllar svenska damlandslaget så är det människor som inte kan låta bli att förta glädjen över andras framgångar genom att komma med kommentarer som inte är något annat än personliga påhopp på Annie och som inte tillför någonting som helst i sakfrågan.

Vad är det för människor? Vad är det som driver dem? Är det någon som kan förklara det för mig?

Nu ska jag dock lägga det negativa bakom mig och istället lyfta fram och glädjas åt två fina segrar idag. Den glädjen vill jag även dela med er.

Malmö FF som vann över Örebro med 2-1

Sveriges damlandslag i fotboll vann över England med 2-1 och tog ett VM-brons

Så roligt när det går bra för andra och så klart särskilt för dem som man håller på, oavsett om det är i idrotten, i politiken, i arbetet eller i privatlivet.

På samma är det hos oss på jobbet. Vi gläds åt varandras framgångar och firar tillsammans. På det sättet kan vi också jobba helt prestigelöst tillsammans. Som t ex idag. Jag har ett väldigt klurigt och komplext ärende som jag har bollat med kollegan Diana. Eftersom det är semester för min del om en vecka så hade jag bestämt mig för att jobba denna helgen. Jag skulle skriva ett yttrande till tingsrätten i mitt kluriga ärenden och bad att få störa Diana, trots att hon inte skulle arbeta. Hon var snäll och läste igenom mitt yttrande, ringde och kom med kloka kommentarer. Jag i min tur kunde senare på dagen diskutera ett ärende med kollegan Maria och i min tur ge henne goda råd. Det är så det ska vara. Att ge och ta, samarbeta, diskutera och rådgöra med sina kollegor är så oerhört värdefullt i vårt jobb.

Gillar

Kommentarer

Eva Nilsson
Eva Nilsson,
Det är tyvärr så att vissa människor kan inte diskutera utan att såra. De har inte ordförråd att uttrycka sina känslor på något annat sätt. Oftast bottnar det i avundsjuka. Min (oftast) kloka far sa alltid att avundsjuka är bra. "Om någon är avundsjuk på dig så är det ett tecken på att det går bra för dig". Till viss del tycker jag att han hade rätt. Fortsätt du med din positiva inställning för det tänker jag göra. Och jag tror att vi mår bäst i längden💖
Jennifer
Jennifer,
Tramsigt att hon håller på sådär, har hon inget snällt att säga så kan hon ju lika gärna vara tyst..missjennifer.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229