Att ta vara på stunden och njuta av nuet

En sak med mig själv som är väldigt irriterande just nu är att jag inte kan komma igång med mina morgonpromenader. I morse hade jag dåliga förutsättning eftersom jag inte kom i säng förrän vid 1-tiden och ställde klockan på 5. När den gick igång kl 5 ställde jag om den till kl 6 och somnade om. Ingen promenad i dag heller alltså.

När jag kom till jobbet bestämde jag mig för att ta en titt på den nya kajpromenaden. Sagt och gjort jag gick ner på den del som går runt vårt kontorshus. Jag har ju sett den ovanifrån, men detta gav nya perspektiv. Det var riktigt skönt och rogivande att ta sig den lilla stunden och att njuta av havet och utsikten. Kanske ett lämpligt ställe för lite meditation?

Dagen på jobbet flöt på riktigt bra och jag fick gjort en hel del. Bl a hade jag besök av en tacksam klient, som tyckte att jag skulle ha en present för min insats. Så härligt att få uppskattning. Utan att skryta (bara lite) så är jag själv också grymt nöjd med min insats.

Som jag berättade igår har jag nu en gång för alla bestämt mig för en livsstilsändring och viktminskning. Jag älskar att utmana mig själv och när jag såg nedanstående upprop på FB så nappade jag direkt. Kan man anta en utmaning som kan hjälpa en på vägen så varför tveka?

Man skulle alltså formulera ett mål, som man ska uppnå mellan den 8 august och den 8 september, dvs under 1 månad. Spännande. Vi är nu 61 stycken som antagit utmaningen. Min målformuleringen är denna.

Så där ja nu avslöjade jag min vikt också. Men strunt samma, det är bara en tidsfråga innan den har ändrats. Tro mig. Nu är jag på G.

Som bevis på det stod jag ståndaktigt emot vinet i kväll när Sven bjöd på överraskningsmiddag. Ja, med benäget bistånd av Annelie vad gällde förrätten. Det är ju Annelies näst sista kväll med oss. Maten var jättegod och jag höll mig inom ramen för mitt kaloriintag enligt Lifesum.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Aldrig fel med en stunds morgonmeditation... önskar att jag själv kunde finna ron till det. Nedskrivna mål ar bra... är de inte nedskrivna sägs det att de bara är önskningar. Kämpa på, man kan allt man vill ( nästan)nouw.com/fibrolivet
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229