Att starta ett projekt

I dag hade vi bestämt oss för att äntligen ta tag i något som vi talat om länge, men som vi lika länge bara skjutit framför oss. Nu skulle det äntligen bli av. Eller i vart fall skulle ”projektet” startas.

Sagt och gjort vi tog oss till Limhamn och den lokal som Sven, efter att vi sålt hyreshuset till HSB i november 2013, disponerar i 10 år från försäljningen. Det innebär ytterligare 4,5 år. Därefter ska lokalen (och de förråd som vi också disponerar) tömmas. Det gäller alltså att börja det där i tid.

När vi flyttade från Harlösa 2002 fick vi inte plats med allt i det lilla hus vi då hade. Dessutom hade vi bestämt oss för inte ha en massa saker med oss som vi inte använde. Vi skulle ha ett mer avskalat hem. Det blev väl lite si och så med det, men mycket av alla våra prylar har fått ligga nerpackade i bananlådor.

Nu började vi gå igenom lådorna och diskuterade vad vi skulle göra med sakerna. Lämna till auktion? Går folk på auktion fortfarande? Det känns som att nätet är en mer naturlig handelsplats i dag. Men vi vill inte hålla på att skicka saker, utan det får bli för avhämtning.

En del böcker kommer jag nog att kunna pracka på min bokälskare kollega Diana.

Annat kommer vi att lägga ut för försäljning på olika säljsajter. Vi har ju bra erfarenhet av detta från det att vi tömde huset på Madeira. Sagt och gjort det blev flera olika försäljningssajter som valdes och vissa saker visade sig vara intressanta direkt och för många. Jag blev lite överrumplad av gensvaret och fick ägna en stor del av kvällen med att svara på alla meddelanden.

Det ska bli intressant att se hur detta går. Nästa helg kommer vi dessutom fortsätta gå igenom resten av lådorna.

Vi han också med en omgång i trädgården, där ogräset har börjat spira i vårsolen. Jorden var lucker och våt och det var lätt att få upp det oönskade såsom maskrosor och våtarv.

Eftermiddagen avslutades med att jag åkte iväg och fick en smärtsam, men behövlig, massage av Mikaela på SHE.

Respektera andra även om de inte respekterar dig. Annars blir du en av dem.

Citat av Thomas Gunnarsson

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229