Att stanna upp och se sig omkring

Inspirerad av en FB- och Ivö-vän som lade ut vackra höstbilder på FB i morse såg jag också mig omkring i morse när jag steg ut genom dörren.

Monicas höstbilder

I dag var det en mulen morgon, men som Monica sade så försökte solen tränga sig fram genom molnen. Det lyckades inte förrän längre fram på dagen.

Hösten är vacker med sina fina färger, men den är också vemodig den påminner oss om att året snart är slut - och i vart fall är sommaren det definitivt. Vackra soliga höstdagar är underbara, men även mulna dagar kan vara vackra på sitt sätt. Vår stjärnmagnolia har stora knoppar, någon enstaka pelargon blommar fortfarande och likaså en ensam ros är kvar. Men jordgubbsplantorna har gått i vila.

Jag tillbringade större delen av dagen på jobbet i dag. Ska på tjänsteresa måndag och tisdag, måndag till Stockholm och tisdag till Göteborg, så det som ska in i början av veckan var jag tvungen att få iväg idag. Efter kontakt en av klienterna kunde jag släcka en av mina deadlines, eftersom vederbörande inte ville överklaga sin dom. Däremot skulle jag in med en stor bevisuppgift i ett LVU-mål.

Jag passade också på att pyssla med lite annat. Skicka iväg några mail t ex. Jag planerade också in hur jag ska fördriva tiden på tåget till Stockholm i morgon. Jag älskar att åka tåg och har inget emot att det tar några timmar till Stockholm. Man sitter i lugn och ro och åker från centrum till centrum. Man kan välja att vila, koppla av och meditera lite, eller att jobba. Allt efter tycke och humör.

Fast att skrivbordet dignar av akter som ska åtgärdas så ser jag faktiskt framemot morgondagen, med både resa och nätverksmöte. Känner mig för närvarande mycket ostressad, trots arbetsmängden. Skön känsla.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229