Att skapa en vana

Enligt Robin Sharma (Munken som sålde sin Ferrari) blir något som man gör 21 gånger i rad en vana. Således tar det, enligt honom, tre veckor att skapa en vana.

Innan vi åkte från Madeira började dottern Annelie och jag att gå morgonpromenader varje morgon. Det blev totalt 6 gånger, fast jag måste medge att jag hoppade över en morgon p g a att det regnade och Annelie gick då ensam. Efter två dagars uppehåll (ingen promenad hemresedagen och söndagen) har jag nu startat min morgonpromenader igen. Nu gäller det alltså att skapa en vana. En god vana.

Att promenera på Madeira, med höjder och dalar, är lite skillnad mot att gå på Strandhem. Det mesta vi "klättrade" (upp och ner) på Madeira var 580 meter.På Strandhem blir "klättringen" 7 meter. Däremot går det betydligt snabbare att på Strandhem avverka ca 3 km.


En annan skillnad är naturligtvis temperaturen. På morgonen på Madeira var temperaturen 12-15 grader. På Strandhem har det under dessa två dagar varit ca 1 grad (och kallare ska det bli). Det går inte att förneka att motivationen är sämre hemma i kalla Sverige.

Det jag gör för att inte tappa motivationen är att direkt stiga upp och klä på mig träningskläderna och att utan att tänka alltför mycket ge mig ut på promenaden. Visst känns det isande kallt i början, men det gäller att ha bra kläder på sig. Snart blir man dessutom uppvärmd.

Den första kilometern är den tyngsta, sedan kommer man in i "andra andningen". När jag gått min promenad (ca 3 km) är jag rejält svettig även om jag - trots bra kläder - är lite kall på låren. Det gäller sedan att ge sig tid att eftersvettas.

När promenaden väl är genomförd, frukosten intagen och duschen har fräschat upp mig, då känns det riktigt bra och endorfinerna ger en bra energi inför den kommande arbetsdagen. Att ta en snabb morgonpromenad är något som jag verkligen rekommenderar.

Ha det bäst och var tacksam för det du har.
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229