Att se förändringar - eller inte

I dag var hela dagen i bokad för huvudförhandling i tingsrätten. Min roll i dag var den offentlige försvararens. Uppgiften för en försvarare är att tillvara ta den tilltalades (misstänktes) rättigheter och att se till att vederbörande får en rättvis och rättssäker rättegång. Spelet i domstolen har givna roller. De professionella aktörerna (domstol, åklagare, målsägandebiträde och försvarare) vet alla sin roll. Amatörerna är målsäganden (brottsoffret) och den tilltalade, samt många av vittnena. Vissa människor kommer bara i kontakt med en domstol och deltar i en rättegång bara en gång i sitt liv, eller inte alls. Det gäller att informera sin klient om spelet, pjäserna och manuset. Ofta är, trots informationen, många av förklarliga skäl mycket nervösa när de till slut sitter i en rättegångssal. Man får också vara beredd på att plötsligt kan klienten eller vittnen säga något helt oväntat och oförberett.

Av allt man gör som advokat är processandet (deltagande i domstolsförhandlingar) en uppgift som jag verkligen gillar. Det kräver förberedelse, att man är påläst, att man kan sitt ärende och att man är uppmärksam under hela rättegången.

Dagens rättegång gick bra. Klienten var nöjd och upplevdes känna sig trygg med mig vid sin sida. Domen får vi vänta på, men det känns bra efteråt när man vet att man gjort vad man kunnat för att företräda klienten och att tillvarata dennes intressen.

Efter tingsrätten hade jag en tid hos frissan kl 17.00. Planeringen var att rättegången skulle sluta kl 16.30, men vi var klara redan vi 15-tiden. Jag stod då i valet att åka till kontoret och vara där ca en timme innan frissan, eller att göra något annat. Jag valde att bege mig till Espresso House och kolla igenom mailen, läsa FB och varva ner. Skönt val måste jag säga.

Så var det dags att gå till frissan. Jag har gått till samma frisör i cirka 15 år, Camilla Wessman på Get Cut. Fördelen är att man känner varandra, att hon vet när jag vill prata och när jag vill ha tystnad. Vi pratar familj, semesterresor, träning, viktproblem m.m.

I dag fick jag inspiration och tips om en god måltidsersättning som jag definitivt ska prova.

Sven brukar aldrig se att jag har varit hos frissan. Om han vet att jag ska dit säger han - Så fin du är i håret.
Idag visste han emellertid inte att jag skulle dit och mycket riktig, han såg inte att jag såg annorlunda ut i håret. Vad säger ni? Är det någon skillnad?

Jag blev i vart fall, som vanligt, riktigt nöjd med resultatet.

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Tryggt med samma frissa, inga överraskningar därnouw.com/stenhagenbettan
fibrolivet
fibrolivet,
ha ha, Stackars Sven.. inte förberedd alls på att titta lite extra på sin fru. Men skillnad är det bestämt och snyggt blev det. Jag gillar verkligen dagens citat! Och att min mugg får vara med på bild i din blogg 😉 😄nouw.com/fibrolivet
Ewabethsblogg
Ewabethsblogg,
Ja nu är vi ju fyra som kan slåss om muggennouw.com/ewabethsblogg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229