Att sätta press på sig själv

I dag hade jag bokat in ett träningspass lite senare än vanligt på morgonen, nämligen kl 08.30. Därefter var det dags för vägning hos min WT-trainer. Vilket glädjande resultat, 8 kg minus sedan invägningen.

Nu är det både dags för Påskfirande och sedan semester. Hur gör man då för att hålla vikten och helst fortsätta viktminskningen? Jag och Emmelie bestämde att jag direkt efter semester, som kommer att avslutas med en långhelg på Ivö med husvagnen, ska väga mig. Så nästa vägning kommer att ske den 4 juni.

Så nu har jag verkligen press på mig att inte misslyckas med detta. Jag har slutat med helfarten och fortfarande går jag ner. Förbränningen har satt igång. Nu ska jag inte sabba detta för mig själv.


I dag kom barnbarnet Viktor ned till oss. Han tog tåget ner från Varberg. I morgon åker vi tillsammans tillbaka till Tvååker, men först ska det inköpas en hylla (minst) och så blir det ett besök på IKEA i Helsingborg på vägen upp. Förutom påskfirande ska det nämligen målas- och tapetseras om på pojkrummet. Mer om detta projekt lär väl komma under helgen. Viktor har själv valt tapeter och stilen lär blir mer vuxen än den han har i dag.

Det ska bli riktigt skönt med några dagars avkoppling. Vädret lär ju bli toppen också och det är inte fel. De senaste veckorna har varit hektiska och jag har inte hunnit med allt som jag skulle vilja. Bl a har en del tid gått åt till kvartals- och lönesamtal med personalen. Vi ska som sagt vara i Halland under större delen av Påsken, men på söndag kör vi hem och på måndag får det bli en ”jobbedag”. Sedan är det ju bara en kort vecka kvar till den långa semestern infinner sig.

Det känns som vanligt lite stressigt att gå på semester. Det är så mycket som får vila i några veckor, men man behöver ju verkligen koppla av från jobbet också ibland. Tyvärr är det inte alla klienter som har förståelse för det och det brukar resultera minst i ett par gnagande samvete. Tack och lov brukar jag kunna lägga sådant åt sidan och ägna mig åt semester. Men det innebär också att jag trots allt vill ha lite koll på vad som händer och därför har jag alltid datorn med mig och ägnar en liten stund varje dag åt att kolla mailen. Om jag inte gör det, blir jag stressad.

Bilden av ett dåligt samvete

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229