Att mötas på halva vägen

Eftersom jag inte hann med bad jag skulle i går så bestämde jag mig för att stiga upp tidigt och ge mig iväg till jobbet. Sagt och gjort så ställde jag klockradion på 05.30 och när det startade smög jag mig upp så tyst jag kunde.

Efter en snabb morgontoalett och en puss på kinden till Sven (som sedan somnade om) åkte jag iväg till jobbet. Det kändes lite magiskt att ge sig iväg när alla andra sov.

Jag jobbade sedan på väldigt effektivt med att gå igenom diverse dokument och att sammanställa den skriftliga bevisningen till en muntlig förhandling i Förvaltningsrätten i ett LVU-mål (LVU = lag med särskilda bestämmelser om vård av unga). När klockan var 11.30 var jag så klar som jag kunde bli för tillfället och gav mig hem igen.

Viktor var tydligen helt utschasad och sov till kl 10.15. Sven hade sovit till ca 8 och hade sedan fixat och donat.

Jag tog en dusch, bytte om och sedan gav vi oss iväg norrut.

Vi hade bestämt med Carina att Viktor skulle slippa åka tåg till Varberg och istället skulle vi mötas på halva vägen. Vi körde norrut och hon och Amanda körde söderut. Jag hade föreslagit att vi skulle ses i Margretetorp och äta lunch tillsammans där.

Det blev en riktigt trevlig stund och en mycket god måltid. Stämningen var gemytlig och servicen fantastisk. Margretetorp är verkligen ett ställe som kan rekommenderas. Jag hade varit där tidigare (planeringsdagar med jobbet), men varken Sven eller Carina hade varit där tidigare.

Maten var som sagt utsökt. Man kunde välja mellan smörgåsbord, dvs buffé, eller a la carte. Vi valde det sistnämnda. Vi vuxna tog Äppelglaserad karré på svensk rapsgris med savojkål och puylinser, karamelliserad lök, svartrotscrisp, tryffelveloute samt körvel. Barnen tog Margretetorps köttbit med pommes strips. Efteråt blev det en liten dessert och kaffe.
Amandas betyg: Pommesen var bättre än de på Max 😂😂😂
Servitrisen lovade att inte säga det till kocken.

Miljön på Margretetorp är väldigt trevlig. Så här beskriver de sig själv på sin hemsida:

Här vid Bjärehalvön, där Hallandsåsen möter den skånska slätten, kan du sova gott på hotellet, fira födelsedagar och bröllop, äta skånska läckerheter i restaurangen, hålla konferens och möten och vara nära aktiviteter som golf och Båstads tennis.
Här finns något för alla.

Beskrivningen stämmer väldigt väl in. Här är lite smakprov från den fina miljön.

Innan vi skiljdes åt passade vi på att ta lite härliga bilder. Det var verkligen ett trevligt sätt att umgås ett par timmar.

Vi fortsatte sedan till Gånarp, som ligger strax intill, och våldgästade vännerna Bengt och Kerstin där vi blev bjudna på kaffe och glass. Som vanligt hade vi mycket att prata om och vi dröjde oss kvar en bra stund.

När vi kom hem åt vi en lättare måltid (räkmacka gjord på chiabröda som bara i behåller 17 % kolhydrater). Sedan blev det ”mord-söndag” på TV resten av kvällen.

Det blev en riktigt skön och innehållsrik söndag, trots att jag jobbade i nästan sex timmar. Ibland känns det som att dygnet har mer än 24 timmar.

Gillar

Kommentarer

fibrolivet
fibrolivet,
Vilken härlig dag... och Margretetorp levererade verkligen när vi var där på planeringsdagarna. nouw.com/fibrolivet
Maarit Häkkinen
Maarit Häkkinen ,
Det låter fantastiskt! Särskilt att de ständigt begränsande 24 timmarna kändes som fler! 😉😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229