Att mäta istället för att väga

Alla pratar om att man ska ta sina mått istället för att väga sig när man försöker gå ner i vikt. Jag har väl aldrig riktigt trott på det eftersom jag har varit så beroende av vågen (har vägt mig i tid och otid). I dag fick jag emellertid bekräftelse på att det verkligen stämmer.

Jag började träna med min PT i september 2015 då var mitt midjemått 102 och 5 cm under naveln (magen) var måttet ofattbara 126 cm. I april 2016 var det dags för nya mått. Då var midjemåttet 95,5 (minus 6,5 cm) och magen var 118 (minus 8 cm).


Eftersom PT ska gå på semester och vi inte ska ses på nästan fyra veckor bestämde vi att vi skulle ta måtten igen. Nu var midjemåtttet 91 cm och magen 109 cm. En minskning kring midjan sedan april med 4,5 cm och totalt 11 cm! En minskning kring magen med 9 cm sedan april och 17 cm (!) totalt.

Samtidigt har jag bara gått ner 3,7 kg.

Jag fick en riktig kick av detta. Det visar att träningen (och så klart mathållningen) har gett resultat. Att det var riktigt att börja i den ordningen och låta träningen komma i första hand. Bara 3,7 kg men 11 cm i midja oh 17 cm runt magen! Helt ofattbart.

Jag känner mig dessutom så stark och energisk.

Nu har jag satt som mål att när PT Emelie är tillbaka från semestern ska jag vara under 90 kg. Dessutom bestämde jag mig också för att vi ska köra träning 2 gånger/vecka året ut. Någon gång ska man ju klara sig utan sin PT, men just nu känner jag att jag vill ha henne med tills jag har nått mitt mål.
 
Nu kör vi - tillsammans mot målet Emelie Mossberg!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229