Att längta

Vår semester, som vi ska tillbringa med 10 vänner, börjar närma sig. Redan i januari i år bestämdes att vi skulle åka med några vana "kryssare" på en Transatlantisk-kryssning.

Kryssningen startar i Barcelona den 21 oktober 2012 och vi får flyga Köpenhamn-Barcelona redan den 20 oktober för att hinna gå ombord på båten den 21:e. Så det blir en kväll och natt i Barcelona som en början på semester och där ska vi bo på Hotel Ciutat del Prat.


Vi ska åka med Norwegian Cuises och deras fartyg Epic från Barcelona till Miami i Florida.


Första hamnen som vi ska besöka blir Ponta Delgada på Azorerna och nästa blir St Thomas.
Vi landar i Miami efter 14 dagar och stannar där i två dagar och bor på Starlite Hotel.


Sedan blir det dags för nästa kryssning - i Bahamas. Den tar fyra dagar och vi landar på Great Stirrup Cay, Nassau och Grand Bahama Island, innan vi kommer tillbaka till Miami igen.

 
Sedan är vi några (ca halva gänget) som flyger upp till New York och tillbringar tre dagar där och där vi ska bo på Pennsylvania Hotel på Manhattan.
 
 
 
Vi flyger hem till Sverige, via Berlin, igen den 12 november och är tillbaka i Sverige den 13 november. Totalt är vi borta i 25 dagar. Tack och lov är vi hemma en tisdag, för det är inte otroligt om vi behöver några dagar att vila upp oss på efter resan, innan vi börjar jobba igen.
 
Vi har som sagt aldrig "kryssat" för och tycker att det ska bli jättespännande att uppleva detta. Jag har tagit del av kommentarer från tidigare resenärer som rest med Epic. Det är både ris och ros och allt från omdömen från en och till
. Dessutom har de varit vid samma tidpunkt, på samma resa och på samma båt. Mycket intressant. Det är bara att konstatera att man måste själv bilda sig ett omdöme och avvakta tills vi kommer till båten innan man kan ge ris eller ros.
 
Eftersom vi ska resa tillsammans med ett gäng glada och galna vänner kommer det hur som helst helt säkert att bli en rolig resa. Nedräkningen har börjat och det är bara 22 dagar kvar innan vi startar denna fantastiska resa. Vad jag längtar efter det och efter att ha en riktig lång semester. I somras hade vi ju bara två veckor sammanhängande.
 
Självklart kommer jag att blogga om vad vi upplever under vår resa. Jag har tagit reda på att man har Wi-Fi och Internet access i hytten, så det ska inte vara några problem att lägga ut bloggen. Det man får tänka på är att det är dyrt med Internet och att det gäller att allt skrivandet görs innan man kopplar upp sig till Internet.
 
Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229