Att komma igång igen

När man kommit ur kurs, som jag gjorde ett par dagar, är det lätt hänt att man fortsätter på den nya kursen. Men då får man ta tag i sig igen och det gjorde jag idag. Så i morse vaknade jag t o m en kvart tidigare än vanligt (kl 05.00), körde min Mentala Träning, drog på träningskläderna och gick min morgonpromenad igen. Dessutom snabbare än vanligt! Riktigt milt och skönt var det i vädret. Trots att det blåste var det en ljum vin (sydlig fick jag veta sedan när jag hörde nyheterna på radion).

Nu är det tre morgnar kvar tills vi åker på vår långa semesterresa och DÅ gäller det att inte komma ur kurs.

Jag har upplev under helgen att jag inspirerar folk i min omgivning. Det är jätteroligt. I lördags mötte jag en annan campare när jag var ute och gick på Ivö. Karin gick i samma hurtiga takt som jag och det var kul att höra att hon blivit inspirerad av mig.

I dag fick jag en annan kommentar på bloggen att en tjej som tagit tag i sig och börjat på Helfart känt sig inspirerad av min viktresa.

Det kan konstateras att man aldrig kan komma ifrån att vikten går lite upp och ner, ett par kilo upp och ett par ner osv. Det som jag tror är viktigt är att man trots allt håller koll på vikten (eller måtten om man nu föredrar det) och att man tar tag i sig och styr in på rätt kurs så fort man märker att det börjar skena iväg. Det är lättare att ta tag i och gå ner 5 kg än det är när det har blivit 10-15 kg för mycket. Så vänta inte med att ta tag i din viktminskning!

Jag tror också att man får finna sig i att någon gång då och då köra en eller ett par veckor på Helfart för att få kontroll på sin vikt. Det är ju inget man mår dåligt av. Tvärtom. Det kan vara riktigt skönt att "rensa ur" kroppen någon gång då och då.

Ha det bäst och kämpa på med din viktminskning, du som just nu håller på med det!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229