Att kombinera ledighet med arbete

Den här helgen har blivit en ”hemmahelg”. Om gårdagen har jag redan skrivit och i dag blev det riktigt slött på morgonen. Kom inte ut och gick i morse. Istället blev det en skön och lång frukost på östersidan i morgonsolen. Att sitta och njuta av frukosten, ta en kopp te till, läsa tidningen, läsa FB, inte känna någon stress alls. Så skönt! Så avkopplande!

Efter att ha suttit och slöat till halv elva tog vi tag i vår lilla köksträdgård och framför allt hallonen. De skulle bindas upp och skotten som burit bär i år skulle klippas bort eftersom de är förbrukade. Vi diskuterade också ett annat upplägg för odlingen och testade hur det skulle fungera med pallkragar. Det visade sig att vi får plats med tre stycken. Det blir mer jord att växa i och bättre höjd att så och skörda på.
När ogräset var borta och rabatten räfsad såg det riktigt prydligt ut.

Innan jag lämnade trädgårdsarbetet gick jag in i växthuset och skördade och fick en rejäl utdelning av både tomater och slanggurka. Det blev över att dela med sig till grannen Kaj av. Självklar blev det tomatsallad till lunch ackompanjerad av den goda ost- och tomatpajen från i går.

Efter en lat förmiddag, lite trädgårdsarbete och en god lunch satte jag mig och jobbade lite. Fick skrivet en stämningsansökan och ett inledningsbrev till en motpart som vi vill ska göra som vi (dvs klienten) vill. Skönt att få gjort.

Sedan ägnade jag mig också åt politiken lite. Vi i Centerkvinnorna skulle svara på en enkät om våra stadgar och vår arbetsordning. Jag gick igenom frågor och jämförde med stadgarna och klockan 17 hade vi tre i styrelsen (jag, Helene och Johanna) ett timmes långt telefonmöte och vi fyllde i enkäten gemensamt. Det är så roligt för vi har verkligen ett gott samarbete och har en samsyn på hur vi vill jobba framöver. Det bådar gott för CK Malmö.

Det var underbart väder i dag. Fantastiskt varmt och en svag bris. Dock kände jag inte för att solbada som igår, men alla måltider åt vi såklart utomhus. Detta väder ska fortsätta hela veckan. Kanske lagom roligt när man ska jobba, men oavsett så bara älskar jag sommar, sol och värme. Efter en sådan här helg känner jag mig också uppladdad för att kunna jobba under den kommande veckan.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229