Att inspirera

Det är så härligt när man inser att man kan inspirera andra genom att själv försöka vara ett föredöme och en förebild. När man hör att andra också tar tag i sin övervikt, oavsett på vilket sätt det sker, så inser man att ens egen viktresa, och förhoppningsvis bloggen också, faktiskt gör skillnad. Det innebär emellertid också att man själv måste skärpa sig och fortsätta vara ett föredöme. Det är ett ansvar man tar på sig när man går ut offentligt med sin viktresa.

För min del innebär det att uppnå det uppsatta MÅLET och att sedan bibehålla RESULTATET! Det gäller att man mycket medvetet göra alla sina val i livet. Att man tar konsekvenserna av de valen och att man ser till att ha fullständig kontroll.

Aldrig förr har jag gått ut så här offentligt, som jag gjort denna gång, med min viktminskning. Jag tror att det kan hjälpa mig själv att bibehålla den vikt jag vill ha. Att göra goda och medvetna val och att inte falla för frestelserna som kommer i min väg.


Efter gårdagens konstiga känsla, att bli helt orkes- och energilös, fortsatte jag i morse att må dåligt. Därför avstod jag från morgonpromenaden och tvingade mig igenom frukosten (den sedvanliga chokladshaken). Innan jag kunde ge mig av till jobbet var jag tvungen att lägga mig på soffan ett par gånger p g a illamående och att jag kallsvettades. Blev nästan orolig, för detta kan vara ett kvinnligt tecken på hjärtinfarkt. Jag fick också för mig att det kunde vara blodtrycket som sjunkit p g a viktminskning, men jag tog det och det var 120/90. Ganska normalt alltså, även om det undre trycket (det diastoliska) helst ska ligga under 90. Jag vet alltså fortfarande inte riktigt varför jag mådde konstigt. Möjligen kan det vara förkylningen som fortfarande hänger kvar. Under dagen blev det också bättre. Trots det avstod jag från Xtravaganza-träningen, för säkerhets skull på kvällen. Man ska som sagt lyssna på kroppens signaler.

På tal om kroppens signaler och att må bra under Helfarten är det viktigt att se till att hålla magen igång. Man får ju inte överdrivet mycket fibrer i sig när man bara äter Xtravaganzas (eller någon annan tillverkares) soppor/shaker.


Kroppen behöver ju både fett och fibrer och att äta en sked linfrö och en sked oliv-, raps- eller linfröolja då och då, för att hålla magen igång och för att må bra, är inte fel. Tänkt på att när man går på helfart ska magen sköta sig på samma sätt som när man äter vanlig kost. Det är också viktigt att dricka minst 2 liter vatten om dagen.

Ha det bäst!
Ewa
Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229