Att hinna med och inte hinna med - så bra det blir

Denna helg har inte riktigt blivit som jag tänkt mig och ändå har den blivit så himla bra.

Min tanke var att börja jobba med boksluten för de fyra företagen som jag ansvarar för. Det blev inte alls så. Papperna ligger fortfarande kvar i portföljen. Nästan orörda. Så var det med den självdisciplinen.

Istället har det blivit en helg som jag ägnat åt mig själv och maken. Ja som ni vet var jag ute på en shoppingtur i går som inte gick av för hackor. Väl hemma blev det umgänge med maken (som i går kände sig mycket sjuk, trött och hängig) och datorinstallation som gällde.

Jag avslutade shoppingrundan i går med ett besök i vår ICA-affär, där jag köpte dessa budbärare om att det snart kommer en vår.I dag blev det också lite sovmorgon, dvs vi sov tills vi vaknade av oss själv utan väckarklocka. Det är skönt att låta kroppen själv bestämma sovtiden emellanåt. När jag vaknade lyssnade jag på mitt Xtravaganza spår för Januarimånad, dvs Mental Träning. Spåret heter Mental avslappning. Det är verkligen avslappnande och stärkande att lyssna på dessa ljudspår.

Efter frukosten åkte jag först till kontoret och plockade bort alla adventsljusstakar. Det skulle gjort förra helgen, men det blev inte så av någon anledning. Dessutom "pyntade" jag med lite nya blommor i fönstren. Konstgjorda sådana. Min personal kan av någon anledning inte hålla liv i några växter överhuvudtaget - nästan. Utom dem som är nästan omöjliga att "ta livet av", s k ungkarlsblommor, så nu får det bli de oömma växterna och konstgjorda för resten i fortsättningen. Kontoret skulle sedan städas av maken, som faktiskt såg betydligt piggare ut idag. Dessutom, vilket var det viktigaste, kände han sig betydligt bättre.

Sedan blev det en tur till gymmet, så nu har jag mina två stämplar för denna veckan och är således med på banan vad gäller utmaningen. I dag tog jag verkligen i och lade på lite extra vikt på maskinerna. Ni har väl sett Xtravaganza Limhamns gym tidigare. Om inte kommer här en bild med en av våra hälsokonsulter.


Xtravaganzas färg är den härligt limegröna och deras anläggningar går alla i dessa härliga färger. Jag har tränat på andra gym tidigare. Där finns de riktiga träningsfreaksen, "biffarna", de kroppsfixerade tjejerna osv. Jag känner mig ganska obekväm på dessa ställen. Hos "oss" är, eller har varit, alla i "samma båt". Vi har alla varit överviktiga och tränar för att antingen bibehålla vikten och resultatet eller för att nå målet. Här tränar man i en lugn och avslappnad miljö, med skön avkopplande och avstressande musik, istället för den häftiga "dunka-dunka" musiken man har på andra gym. I dag var jag nästan ensam på gymmet. Mötte en man i dörren, som precis avslutat sitt träningspass. När jag kom in fanns det en tjej till som avslutade sitt pass strax efter att jag kommit. Sedan hade jag anläggningen för mig själv. Det blev en skön träningstimme.

En liten shoppingtur blev det i dag också, eftersom jag konstaterade i går att jag behövde ett USB-minne på 32 Gb och när jag ändå var där på Elgiganten passade jag på att köpa en platta till datorn. Den sistnämnda visade sig vara en fullträff. Man har datorn på den (när man som jag har datorn i knäet), för att det inte ska bli så varmt i knäet, och på sidan finns en skiva att dra ut där man har datormusen. Jag trivs bäst med en vanlig datamus och har tidigare suttit och haft den bredvid mig i soffan. Nu är den placerad på plattan. Detta kan verkligen rekommenderas.


Söndageftermiddagen ägnade vi åt att koppla av, prata om ditten och datten och planera lite för den närmaste tiden, inte minst vår stundande Australienresa till dottern och svärsonen. Så klart blev det lite mysigt TV-tittande också och givetvis ägnade jag mig åt min dator och njöt av att återigen ha en fungerande sådan.

Som sagt så blev det inte så mycket "vettigt" gjort på jobbfronten, men ibland är det skönt att ha en sådan här helg också. Där man egentligen gör ingenting, eller i vart fall bara det man själv vill och tycker är roligt.

I morgon är det dags för vägning igen, efter två veckor på Helfart. Ja, jag ska erkänna att jag faktiskt tagit lite smakbitar av sallad och kött när maken ätit gott nu under helgen. Men jag tror faktiskt inte att det har haft någon betydelse för mitt ketostillstånd. I vart fall har jag inte känt av något negativ p g a detta. Hur som helst har det varit medvetna val. Frukost och lunch har jag emellertid varit "duktig" och bara ätit mina soppor.

Nu väntar och längtar jag, precis som säkert ni, till våren. Min tulpanbukett får avsluta detta inlägg, med en påminnelse om att det alltid kommer en vår efter en lång, mörk och kall vinter.Ha det bäst!
Ewa

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229